PUBLIKA JE REKLA ‘DA’

Nakon što je na početku karantene i prve nagrade publike ‘Najjači smehek’ osvojene u ožujku na 11. Tjednu smijeha u Varaždinu, premijera predstave ‘Udavače’ Hit teatra morala biti otkazana, jučer je zagrebačka publika željna ‘okusa’ kazališta i dobrog humora napokon mogla uživati u satiričnoj komediji koja propitkuje današnje ljubavno-bračne odnose i donosi obilje (ne)zgoda s modernih vjenčanja koje se prepričavaju cijeli život.

Predstava koja je i tijekom krize izazvane koronavirusom bila jedna od najgledanijih u Lijepoj našoj i odigrana više od 20 puta, nastala je prema scenarističkom predlošku Matka Elezovića, za kostime je zaslužna Elvira Ulip, dok je režijski dio ‘kolača’ odradio Mario Kovač.

Fotografiju ustupio HIT Teatar

Premijera je održana 2. listopada 2020. u skladu sa svim epidemiološkim mjerama, a među prvima su je pogledala poznata imena s naše kulturno-društvene scene, između ostalog Ana Vilenica, Almira Osmanović, Matija Prskalo, Tena Jeić Gajski, Petra Težak, Zoran Pribičević, Ivan Magud i drugi, a naš popularni TV-voditelj Zoran Šprajc u kazalište je poveo svoju ljepšu polovicu, suprugu Lidiju.

Glumački trio – Erna Rudnički, Jan Kerekeš i Matea Elezović-Brdar – majstorski se ‘uvukao u kožu’ petnaestak šarolikih likova iz naše tragikomične svakodnevice i ‘dopušteno’ puno gledalište nasmijao do suza i poslije dugog pljeska posvetio se rezanju slavljeničke torte. Glumica i umjetnička voditeljica Hit teatra Matea Elezović-Brdar plijenila je pažnju u ekstravagantnoj haljini brenda Sposa, i primila brojne čestitke od obitelji, prijatelja i kolega.

I nakon svečane zagrebačke premijere, za ‘Udavače’ predaha nema, jer su već tijekom listopada pozvane na dva kazališna festivala i nekoliko gostovanja, a sljedeće izvedbe u Zagrebu zakazane su za početak studenog.

[izvor informacije PRESS IC]

Facebook