Više od 100 plesača, članova 6 riječkih plesnih skupina, stalo je na pozornicu na parkiralištu Beretich i zaplesalo uz brojne hitove pjevačice Beyonce

  1. rujna 2020. godine u 21:00 na otvorenom parkiralištu Beretich održan je jedan od najatraktivnijih događaja u gradu Rijeci ove godine – urbana plesna predstava „Beychella“. Podsjećamo, predstavu je organizirala Plesna grupa Flame, no uz plesače ove grupe, plesni ansambl činili su i članovi Plesne skupine Porto Ri, Dance&Fitness studija Trinity&co., Društva za ples i rekreaciju Rotondo, Plesne skupine Flash dance unit, Plesnog centra K2K te nekoliko samostalnih plesnih umjetnika – Jan Maroević, Maša Serdarević, Maja Denac, Andrea Bekafigo i Diego Siqueira.

Foto Niki Vancaš

Tijekom predstave, izvedeno je dvadesetak plesnih točaka u izvedbi više od 100 plesača. Režiju cijele predstave i sve izvedene koreografije potpisuje Dominik Valić, koreograf Plesne grupe Flame. Ovo je dosad najveći njegov projekt u kojem je, po prvi put, ujedinjena riječka plesna scena. Okupljena publika uživala je u predstavi tijekom koje su brojni plesači demonstrirali svoje talente i razne plesne stilove – commercial, popping, break dance, ples na šipci, ples s vatrom. Ideja koja leži u pozadini predstave bila je na jednoj pozornici okupiti brojne talentirane plesače i performere, ali i ponuditi riječkoj publici zabavni sadržaj i plesni spektakl.

Na parkiralištu Beretich okupilo se nekoliko stotina posjetitelja, pratitelja i podržavatelja okupljenih plesnih skupina koji su uživali u energičnoj izvedbi. Nakon odgledane predstave, publika je plesače pozdravila dugim pljeskom i pitanjem kada će se održati ponovna izvedba ovog plesnog spektakla.

Za organizaciju premijerne izvedbe predstave „Beychella“ zaslužni su Dominik Valić i Karla Glažar, produkcijski dvojac Plesne grupe Flame. Scenografske elemente izradili su Ivo Maračić i Zlatan Glažar, a kostime je oblikovala Vera Stojaković. Osvjetljenje i ozvučenje predstave rad su tvrtke Feel audio. Predstavu su podržali Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.

[izvor informacije PRESS KG]

Facebook