Doušnik
The Informer (2019.)
Redatelj: Andrea Di Stefano
Glumci: Ana de Armas, Joel Kinnaman, Rosamund Pike
Žanr: kriminalistički, drama
Trajanje: 113 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Bivšem specijalcu Peteu Koslowu svijet se okrene naopako kada završi u zatvoru spašavajući svoju ženu. Dobije priliku za prijevremeno otpuštanje iz zatvora uz uvjet da postane doušnik FBI- a, infiltrirajući se u krugove najmoćnijeg trgovca drogom u New Yorku. Nakon što isporuka droge u kojoj sudjeluje krene po zlu, suočava se s najtežim zadatkom u svom životu – mora se infiltrirati u najozloglašeniji zatvor. Jedna prilika i tri sekunde da izvuče živu glavu. Hoće li biti dovoljne? Producenti filmova ‘Grad lopova’, ‘Sicario’ i ‘John Wick’ donose kriminalističku dramu s Joelom Kinnamanom, Commonom, Cliveom Owenom i Rosamund Pike u glavnim ulogama.

Doušnik – Movie Site
The Informer – IMDb


Poslije svega: Sudar
After We Collided (2020.)
Redatelj: Roger Kumble
Glumci: Candice King, Inanna Sarkis, Dylan Sprouse
Žanr: Drama, romantični
Trajanje: 105 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Nakon burnog početka veze i šokantnog otkrića, Tessa i Hardin moraju pronaći način da nastave svoju romansu. No, može li ljubav koja ne priznaje granice doista opstati? Tessa polako počinje uviđati kako bi mogla izgubiti sve. Hardin shvaća da nema što izgubiti – osim nje. Je li se doista spreman promijeniti zbog ljubavi? Koliko je ona spremna opraštati i, još važnije, sviđa li joj se doista slika budućnosti s Hardinom? Nastavak velike uspješnice serijala o ljubavi i strasti dvoje mladih koja ne priznaje granice, snimljenog prema bestseleru spisateljice Anne Todd koji je proglašen novom globalnom senzacijom poput Twilight sage i erotsko-romantične trilogije Pedest nijansi sive.

Poslije svega: Sudar – www.annatodd.com
After We Collided – IMDb


Mater
Mater (2019.)
Redatelj: Jure Pavlović
Glumci: Daria Lorenci-Flatz, Neva Rošić, Vera Zima
Žanr: drama
Trajanje: 97 minuta
Država: Hrvatska, Srbija, Francuska, Bosna i Hercegovina

Sadržaj:
Na vijest o bolesti majke, Jasna se vraća iz Njemačke da bi se o njoj brinula. Čak i prikovana za krevet, zrači snažnim autoritetom. Dani prolaze, a njih dvije zapliću se u mrežu zamjeranja od kojih je Jasna očajnički pokušavala pobjeći. Hoće li joj uspjeti suprotstaviti se ili će nestati pod njenim teškim zagrljajem? Film ‘Mater’ nagrađen je na beogradskom FEST-u kao najbolji regionalni film, glavna glumica Daria Lorenci – Flatz nagrađena je kao najbolja glumica na Taormina Film Festivalu te Zlatnom arenom za najbolju žensku ulogu na Pulskom filmskom festivalu 2020.

Mater – Movie Site
Mater – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Art-kino Croatia, Kino Metropolis i IMDb]

Facebook