Lijepo vrijeme omogućilo je još tjedan dana druženja na Ljetnoj pozornici Tuškanac, uz projekciju pet najgledanijih filmova ove sezone

ZAGREB, 8. rujna 2020. –  Topli rujanski dani i vedro nebo omogućili su nam da s kolovoškim programom „Film u šumi“ zakoračimo u rujan. Za opraštanje od ljeta pripremili smo reviju najpopularnijih naslova prikazanih ove sezone na Ljetnoj pozornici Tuškanac. Program počinjemo u utorak, 8. rujna filmom Pljačka stoljeća redatelja Ariela Winograda. Riječ je o duhovitoj akcijskoj komediji inspiriranoj istinitom pričom o jednoj od najpoznatijih pljački u povijesti Argentine, koja je poslužila i kao inspiracija za svjetski popularnu seriju Kuća od papira (La casa de papel).

U srijedu, 9. rujna prikazujemo komediju Kako biti dobra supruga francuskog redatelja Martina Provosta, duhovitu priču o solidarnosti, emancipaciji i rodnoj ravnopravnosti, s izvrsnom Juliette Binoche u naslovnoj ulozi. U četrtak, 10. rujna, na rasporedu je Corpus Christi redatelja Jana Komase, priča o mladom delikventu koji se igrom slučaja nađe u situaciji da preuzme ulogu lokalnog svećenika. Ovaj izvrstan poljski film osvojio je niz nagrada, a bio je nominiran i za najbolji strani film na prošlogodišnjim Oscarima.

Tjedan završavamo s dva spektakla, koja su obilježila nastavak distribucije novih studijskih naslova u kinima diljem svijeta. U petak, 11. rujna na rasporedu je adaptacija istoimena Disneyeva animiranog filma Mulan u režiji Niki Caro, a u subotu, 12. rujna, gledat ćemo iščekivanu napeticu Christophera Nolana, Tenet.

***

Ulaznice je moguće kupiti online na www.ulaznice.hr, www.ljepotu.hr ili svakodnevno u radno vrijeme blagajne kina. Više informacija potražite na službenoj stranici Ljetne pozornice Tuškanac, www. ljepotu.hr.

Program na Ljetnoj pozornici Tuškanac održava se u skladu s važećim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za suzbijanje širenje Covida-19, a ovom prilikom apeliramo i na odgovorno ponašanje posjetitelja.

WEB STRANICA: www.ljepotu.hr

[izvor informacije Ljetna pozornica Tuškanac]

Facebook