Haker
Hacker (2019.)
Redatelj: Poul Berg
Glumci: Esben Dalgaard Andersen, Janus Nabil Bakrawi
Žanr: akcijski, obiteljski
Trajanje: 97 minuta
Država: Danska

Sadržaj:
Danci su pravi majstori u snimanju napetica, a ovog su se puta iskazali u tom žanru i kada je riječ o filmu za mlađu publiku. Haker je triler za mlade filmoljupce u kojem se spajaju špijunski zapleti, tehnologija i potjere. Kada jednoga dana isplivaju snimke nadzornih kamera na kojima se pojavljuje nestala majka glavnog junaka, i kada se u sve upletu i danske tajne službe, dječak Benjamin odlučuje pokrenuti tajnu potragu u čemu mu pomaže prijateljica Savannah, kao i njegovo iskustvo baratanja modernim tehnologijama. Film je nagrađen u Chicagu nagradom mladog žirija u kategoriji akcijskog filma.
Chicago International Children’s Film Festival 2019 – Najbolji akcijski film (Poul Berg, redatelj) / Danish Film Awards (Robert) 2020 – Nominacija za najbolji film za djecu i mlade (Årets børne- og ungdomsfilm);

Haker – www.levelk.dk
Hacker – IMDb


Najnogometaši
Los futbolísimos (2018.)
Redatelj: Miguel Ángel Lamata
Glumci: Julio Bohigas-Couto, Milene Mayer, Marcos Milara
Žanr: avantura, komedija, sport
Trajanje: 103 minuta
Država: Španjolska

Sadržaj:
Pakete, Helena i njihovi vršnjaci upadaju u sve vrsta avantura u kojima će na ispit izaći njihova snalažljivost, ali i prijateljstvo. A sve da se otkrije tajna koja bi mogla zaustaviti njihov nogometni tim i nerazdvojnu ekipu. Jesu li žrtve zavjere ili je sve samo splet neoobičnih okolnosti? Došlo je vrijeme za tajni pakt Najnogometaša s ciljem rješavanja tajne i spašavanja prijateljstava.

Najnogometaši – www.filmfactoryentertainment.com
Los futbolísimos – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Art-kino Croatia, Kino Metropolis i IMDb]