Hamlet za svakoga, Važnije polovice i Katalonac tri su reprizne predstave koje će publika moći pogledati nakon gotovo dva i pol mjeseca pauze, kao i tri pretpremijerna naslova: Branko Ružić: Donor, Olja Lozica: Dobro je ništa i Tom Stoppard: Rosencrantz i Guildenstern su mrtvi.

S izvedbama krećemo 27. svibnja 2020., a raspored provjerite službenim stranicama &TD-a.

Obzirom na trenutnu situaciju i propisane mjere, Atrij Teatra &TD-a nametnuo se kao  jedan od vanjskih izvedbenih prostora u kojem će publika moći pratiti dvije novije predstave s repertoara, Hamlet za svakoga Sebastina Seidela te Važnije polovice autorica Beatrice Kurbel i Mirne Rustemović u koprodukciji s Teatrom Mašina igre.

Fotografiju ustupila Kultura promjene

Katalonac, predstava redatelja Ivana Penovića, koja posljednje dvije godine svakom izvedbom postavlja nove kazališne standarde, ostaje u svome originalnom prostoru, Velikoj dvorani &TD-a, ali naravno sa smanjenim kapacitetom, kao i prva dva navedena reprizna naslova.

Postojeći izvedbeni uvjeti ne zadovoljavaju potrebne kriterije za izlazak planiranih premijera u smislu punog kapaciteta gledališta, nužnog za prvo javno izvođenje. Unatoč tim preprekama, izlazimo s tri pretpremijere do kraja sezone, a premijerno, u punom sjaju, najesen, pojasnio je voditelj &TD-a, Vedran Hleb.

Prva pretpremijera 16. lipnja 2020., potresna je dijaloška drama Donor splitskog autora Branka Ružića, u režiji nagrađivane redateljice Nine Kleflin. U predstavi glume Dijana Vidušin i Saša Anočić kojemu je ovo, kao i redateljici Kleflin, prva suradnja s &TD-om. Redateljica postavlja intimnu dramu o ljudima koji su prošli ratna stradanja, o onima koje je rat obilježio i promijenio.

Također nagrađivana autorica i redateljica Olja Lozica vraća se u Teatar &TD nakon pet godina s predstavom Dobro je ništa u kojoj se bavi temom depresije u suvremenom društvu. Predstavu nosi četvero mladih glumaca: Deni Sanković, Romano Nikolić, Andrea Špindel i Aron Aleksej Ljevaković. Pretpremijera će se održati 29. lipnja.

Redatelj Marko Juraga, nakon gotovo 50 godina, na kazališne daske Velike dvorane &TD-a, postavlja kultnu dramu Rosencrantz i Guildenstern su mrtvi autora Toma Stopparda, u kojoj su na tim istim daskama 1971. briljirali Ivica Vidović i Rade Šerbedžija. Dvojicu glavnih protagonista utjelovit će glumci Domagoj Janković i Pavle Vrkljan uz igru Borka Perića, Dominika Čička, Ivana Pašalića te Bernarda Tomića. Riječ je o koprodukciji &TD-a s Aplauz Teatrom s kojom i završavamo sezonu u srpnju.

Veselimo se izvedbama uživo, poznatim, ali i novim licima na pozornicama našeg teatra, poručuju iz &TD-a.

Ulaznice po cijeni od 50 kuna (25 kuna za umirovljenike) dostupne su na blagajni &TD-a te na platformi ulaznice.hr i njihovim prodajnim mjestima, a besplatne ulaznice za studente (uz predočenje studentske iskaznice) bit će dostupne na blagajni kazališta od 25. svibnja.

Ulaz na sve reprizne predstave za studente je besplatan!

[izvor informacije Kultura promjene]