Impulse Festival predstavlja: „Marianne & Leonard: Riječi ljubavi“
riječka premijera filma, nedjelja, 15. 11. 2020. od 20 sati @Art-kino Croatia

Režija: Nick Broomfield
Produkcija: Nick Broomfield, Marc Hoeferlin, Shani Hinton, Kyle Gibbon
Žanr: dokumentarni/glazbeni
Uloge: Nick Broomfield, Marianne Ihlen, Leonard Cohen
Godina i država proizvodnje: 2019., SAD
Trajanje: 102 min
Marianne & Leonard: Words of Love – IMDb

U sklopu sedmog izdanja Impulse Festivala, napokon je vrijeme za kino – na veliko platno Art-kina 15. studenog stiže riječka premijera dokumentarca „Marianne & Leonard: Words of Love“.

”Marianne & Leonard: Words of Love” najosobniji je i najromantičniji film u bogatoj dokumentarističkoj karijeri Nicka Broomfielda. Priča započinje na grčkom otoku Hydra 1960. godine, gdje su Leonard Cohen, tada još uvijek nepoznati pisac fikcije i Marianne Ihlen, samohrana majka s mlađim sinom, postali dio zajednice umjetnika, pisaca i glazbenika emigranata. Nikad prije viđeni snimci, koje su snimili Broomfield i legendarni dokumentarist D. A. Pennebaker, na poseban način vjerodostojno prikazuju portret idiličnog boemskog života 60-ih godina 20. stoljeća. Bilo je to vrijeme koje je ostavilo trajan trag i na Marianne i na Leonarda, čije će prijateljstvo potrajati još burnih pedeset godina prije njihove smrti 2016. godine.

Fotografije: Park Circus/Universal

● Uskoro objavljujemo informacije o prodaji ulaznica za Art-kino.
● Sedmo, jesenje izdanje Impulse Festivala održava se od 13. do 19. studenog 2020. u Rijeci.

Impulse je klupski boutique festival koji spaja gradske lokacije s misijom promocije dobre glazbe i urbane kulture. Događanja koji se odvijaju tijekom trajanja festivala kroz različite medije tematiziraju glazbu, koja je okosnica i poveznica festivala, u duhu čega je i njegov slogan – “glazba je svugdje”. Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizualni identitet festivala zaslužan je dizajnerski studio Radnja iz Zagreba. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Rijeka – Odjel za kulturu, Sveučilište u Rijeci i Zaklada Kultura nova.

Pratite nas na Facebooku i Instagramu.

[izvor informacije Impulse Festival]