Nick i Amy završili su u provinciji nakon što su se u New Yorku njihove karijere u izdavaštvu našle pred zidom. Amy je oduvijek bila savršena djevojka, beskrajno inteligentna i lijepa, uzor svojim roditeljima piscima za seriju romana, a Nick je bio istinsko oličenje američkog sna, čovjek koji je došao iz provincije i uspio. Amyin dnevnik otkriva naličje njihova naizgled savršenog braka. Potraga za nestalom postaje nacionalna vijest broj jedan, a Nick, jedini pravi osumnjičenik, više nije onaj zlatni dečko provincijskoga gradića, već netko sasvim drugi. Ali ni Amy nije onakva kakvom se čini… Što je istina, a što laž i što se krije iza savršene bračne fasade, propituje najuzbudljiviji roman proteklog desetljeća Nestala. U gradnji napetosti i neizvjesnosti Gillian Flynn dosegnula je i najvećeg od svih majstora Alfreda Hitchcocka, a svojim psihološkim trilerom s pravom je opčinila milijune čitatelja.

Gillian Flynn (Kansas City, 1971.) autorica je Nestale, romana koji je zauzeo prvo mjesto listi bestselera New York Timesa. Prema romanu napisala je i filmski scenarij nominiran za Zlatni globus. Uz ‘Nestalu’ i njezini trileri ‘Mračna mjesta’ i ‘Oštri predmeti’ našli su se na listi bestselera New York Timesa. Gillian Flynn pisala je kritike za Entertainment Weekly, a sa suprugom i djecom živi u Chicagu.


Knjiga je jednostavno sjajna: zastrašujuća, puna mračnoga humora i na trenutke potresna. Čim sam je pročitala, htjela sam početi iznova.
Michelle Weiner, Associated Press

Gillian Flynn donosi pronicav komentar društva, ali i složen, razrađen misterij… Ovaj je roman prava zabava.
New York Daily News

Bridak, nemilosrdno zabavan psihološki triler Nestala Gillian Flynn kao da je napisala britvom, neprestano se podsmjehujući.
Vanity Fair

Bračni duo u nadmoćnome trećem romanu Gillian Flynn podiže koncept nepouzdanog pripovjedača na sasvim novu razinu.
Marie Claire

Flynn je još jednom napisala inteligentno, uzbudljivo remek-djelo, miješajući neodoljiv sadržaj i psihološki zaplet s majstorskim stilom koji neprimjetno ali snažno vodi čitatelja iz stranice u stranicu.
Library Journal

To je ljubavna priča obavijena misterijem koja postavlja vječno pitanje svih dobrih veza koje su se raspale: kako li je do toga došlo?
Adam Ross

Informacije o knjizi:

Gillian Flynn
Nestala

Naslov izvornika: Gone Girl
Prijevod: Tatjana Jambrišak
Jezik izvornika: engleski
Broj stranica: 448
Datum originalnog izdanja: 2012.
Datum hrvatskog izdanja: rujan 2018.
ISBN: 978-953266503-1
Vrsta uveza: meki
Visina: 225 mm
Težina: 570 g
Cijena: 149,00 kn

[izvor informacije Fraktura]

FILM: NESTALA, triler [osvrt Robert Jukić]