Marsovska je klima tako nemilosrdna da doseljenici masovno posežu za drogom Can-D da pobjegnu od besperspektivne stvarnosti u idilični svijet futurističke barbike Perky Pat. No zagonetni Palmer Eldritch lansirat će novu drogu Chew-Z koja izaziva još veću ovisnost i vodi vas bliže Bogu. Komu vjerovati u svijetu gdje su svi na tripu?

‘Tri stigme Palmera Eldritcha’ jedan su od velikih klasika Philipa K. Dicka: sjajna karakterološka studija, mračna zagonetka i duhovita šetnja po oštrici između zbilje i iluzije.

Nema tog čitatelja koji će se s ove psihodelične odiseje koncentričnih halucinacija vratiti sasvim priseban.
Boston Globe

Philip K. Dick američki je pisac rođen u Chicagu 1928. godine. U tri desetljeća dugoj spisateljskoj karijeri objavio je 44 romana i 121 kratku priču. Jedanaest njegovih romana i priča poslužilo je kao predložak za uspješne filmske adaptacije, među njima ‘Istrebljivač’ (BladeRunner), ‘Totalno sjećanje’ (Total Recall), ‘Specijalni izvještaj’ (Minority Report), ‘Replikant’ (A Scanner Darkly). Prvi je ZF pisac koji je 2007. uvršten u izbor najvažnijih djela američke književnosti biblioteke Library of America.

Informacije o knjizi:

Philip K. Dick
Tri stigme Palmera Eldritcha

Originalni naslov: The Three Stigmata of Palmer Eldritch
Godina originalnog izdanja: 1964.
Godina hrvatskog izdanja: 01/2020.
S engleskog preveo Mirel Komad
ISBN 978-953-286-236-2
Format: 213 x 140 x 20 mm
Broj stranica: 256 str.
Meki uvez
Cijena: 99 kn

[izvor informacije Vuković & Runjić]