ZagrebFilm

Obavijest

POŠTOVANI/E
ZBOG OPASNOSTI OD VIRUSA COVID – 19 TE POTREBE SANIRANJA ŠTETE OD POTRESA DJELATNICI USTANOVE ZAGREB FILM RADE OD KUĆE.  MOŽETE NAS KONTAKTIRATI NA SLJEDEĆE BROJEVE:
ZA OPĆE POSLOVE– 0914557065
ZA RAČUNOVODSTVO– 0914666436, 0922882224
ZA PRODUKCIJU ANIMIRANOG FILMA – 0914557062
ZA PRODUKCIJU DOKUMENTARNOG I IGRANOG FILMA– 0914557065
ZA DISTRIBUCIJU– 0914557066
ZA PRODAJU– 0914557065
ZAGREBAČKI FILMSKI URED 098 989 8279

Kuća hrvatskog filma pretrpjela oštećenja u potresu
Kao posljedica potresa od 22. ožujka 2020. godine zgrada Ustanove Zagreb film u Novoj vesi 18, poznatija kao Kuća hrvatskog filma, pretrpila je oštećenja. Ustanova Zagreb film zatražila je od stručnih osoba (statičara) procjenu da li se u zgradi, usprkos oštećenjima, može obavljati dosadašnja djelatnost. Do procjene statičara Kuća hrvatskog filma biti će zatvorena.

Natječaj  
Do 3. ožujka 2020. primale su se prijave na Natječaj za produkciju animiranih filmova Ustanove Zagreb film. Prihvaćeni filmovi su:

ADAPTACIJA – Darko Bakliža
CRNI DIM SLUTNJE – Damir Šuša
TRANSFUZIJA – Igor Bojan Vilagoš
– Matea Kovač
Hvala svim autorima na prijavama.

Sufinanciranje HAVC-a
Na jesenskom Pozivu Hrvatskog audiovizualnog centra odobrena su za  sufinanciranje dva animirana projekta Ustanove Zagreb film:

IZ GETA Lucije Bužančić
PSYCHOGRAPHIC Branka Farca.

te dva dugometražna dokumentarna projekta:
LINIJE BIJEGA Karle Crnčević
GENI MOJE DJECE Vladimire Spindler

Čestitamo autorima!
 

Započelo snimanje filma Snjeguljica 
19. ožujka u Zagrebu i okolici (Jastrebarsko, Vrbovec) započelo je snimanje kratkometražnog igranog filma Snjeguljica autorice Lane Barić, u produkciji Ustanove Zagreb film. 23. ožujka snimanje je obustavljeno zbog pandemije koronavirusa te će se nastaviti kad za to budu sigurniji uvjeti.

Gledajte animirane filmove na našem YouTube kanalu!

Pogledajte film Surogat Dušana Vukotića na našem YouTube kanalu!
Pogledajte film Bećarac Zlatka Boureka na našem YouTube kanalu!

Festivali 

OŽUJAK

ODGOĐEN – MONSTRA je najznačajniji festival animiranog filma u portugalskom Lisabonu, a festival se trebao održati od 18. do 29. ožujka. Na festivalu se ove godine trebao prikazati film Odrasti u malo drvo Noemi Ribić ( ALU i Zf, ‘19) i to u natjecateljskom programu studentskih filmova.

OTKAZAN – Na festivalu Tjedan kratkog filma u Regensburgu, koji se trebao održati od 14. do 18. ožujka trebali su se prikazati filmovi  Pužić slikar Manuele Vladić Maštruko (Zf, ‘18) i Bobo Andreja Rehaka (Anima i Zf,’18).

OTKAZAN – U marokanskom Meknesu od 20. do 25. ožujka se trebao održati Međunarodni festival animiranih filmova FICAM. Na festivalu se u natjecateljskom programu trebao prikazati film Motivi Danijela Žeželja (Zf, ‘19).

ODGOĐEN – 67. Martovski festivalt rebao se održati u Beogradu od 25. do 29. ožujka. Na festivalu su se trebali prikazati sijedeći filmovi: Groblje slonova Filipa Mojzeša (ADU, distribucija Zf, ’19) i to u natjecateljskom programu. U posebnom programu Panorama Zagreb film: Odrasti u malo drvo Noemi Ribić ( ALU i Zf, ‘19), Izvan sebe Stelle Hartman (ALU i Zf,‘19),Colonello Futurista Vladislava Kneževića (Zf,’19), Iris Lucije Bužančić i Jež Bodljikavko Tihonija Brčića.
Također u programu posvećenom Praškoj školi trebali su se prikazati filmovi Pitka voda i sloboda II Rajka Grlića (Filmoteka 16, ’72) i Pitka voda i sloboda III Rajka Grlića (Zagreb film i Factum, ’99) te Dan i noć Lordana Zafranovića  (Zf, ’65).

ODGOĐEN – Na međunarodnom filmskom festivalu koji se treba održati od 30. ožujka  do 4. travnja francuskom Aubagneu, planiran za prikazivanje je bio film Paranoja Paranoje Katarine Jukić  (ALU i Zf, ’18) u okviru programa Shorts of l’Huveaune – Glazba i kino.

ODGOĐEN – Festival Rising of Luisitania, festival animadoc filma trebao se održati u Gdanjsku u Poljskoj od 20.do 22. ožujka, a na festivalu se trebao prikazati film Motivi Danijela Žeželja (Zf, ‘19).

TRAVANJ

OTKAZAN – Međunarodni festival kratkog filma Go Short koji se od 1. do 5. travnja trebao održati u nizozemskom Nijmegenu, u posebnom programu planirao je prikazati film Pužić slikar Manuele Vladić Maštruko (Zf,’18). Sljedeći festival održat će se od 14 do 18. travnja 2021. godine.

LIPANJ

Na ovogodišnjem Animafestu, 
Svjetskom festivalu animiranog filma u Zagrebu, jedinom festivalu animiranog filma A kategorije u Hrvatskoj, koji će se, nadamo se, održati od 8. do 13. lipnja u Zagrebu, u natjecateljskom programu hrvatskog filma prikazat će se filmovi Uloga Darka Bakliže (Zf,‘20) i Iris Lucije Bužančić (Zf, ‘20).

ODGOĐEN – 22. međunarodni festival studentskog filma trebao se održati od 21. do 27 lipnja u Tel Avivu u Izraelu, ali je odgođen i održat će se od 20. do 26. rujna 2020. Na festivalu će se prikazati film Groblje slonova Filipa Mojzeša (ADU, distribucija Zf, ’19).

[izvor informacije Zagreb film]