KLUB PULSKE FILMSKE TVORNICE: Nepoznate energije, neidentificirani osjećaji

Ovoga četvrtka, 12. ožujka u 20 sati zbog pandemije COVID-19 virusa program kluba Pulske filmske tvornice se nastavlja bez javnog okupljanja. Digitalna filmska karantena je novi koncept kluba koji omogućuje projekcije, moderacije i rasprave oko filmova aktualnih tema putem interneta i interakcije na društvenim mrežama.

Nagrađivani animirani i found footage film redatelja Dalibora Barića Nepoznate energije, neidentificirani osjećaji biti će dostupan za streaming na FacebookLive-u od 20 do 21 sat. Uz moderiratora Igor Zenzerovića koji će sudionike uvesti u film, a zatim voditi online raspravu, organizirat će se i uvodno predavanje o zaštitnim i sigurnosnim mjerama za vrijeme pandemije. Digitalna publika će moći interaktivno sudjelovati tokom i nakon 21 sata i postavljati pitanja putem tekstualnih i video poruka, a pitanja i odgovori će biti vidljivi putem streama na Facebooku Pulske filmske tvornice.

Radnja filma:
Tajanstvena Fondacija financira rad Instituta za istraživanje parapsiholoških fenomena i mentalnih filmova. Fondacija koristi agente s induciranim, sintetičkim identitetom, a taj proces privremeno potpuno suzbija izvornu osobnost agenta. Izvjestitelj Isidor Dukas dolazi u Institut i suočava se s jednim od testnih subjekata. Nešto što je trebala biti rutinska kontrola pretvara se u labirint bez kraja.

Dalibor Barić i Tomislav Babić: Nepoznate energije, neidentificirani osjećaji, 2015., 40’

Scenarij: Dalibor Barić i Tomislav Babić
Producent: Vedran Šuvar
Animacija: Dalibor Barić
Montaža: Dalibor Barić, Tomislav Babić
Oblikovanje zvuka: Tomislav Babić
Glazba: Tomislav Babić
Glasovi: Nikša Marinović, Sara Stanić, Boris Bakal, Pavlica Bajsić
Produkcija: Kinoklub Zagreb

Nagrade:
Dani hrvatskog filma 2015. – Najbolji scenarij i Najbolje oblikovanje zvuka
Pulski filmski festival 2015. – Nagrada Vedran Šamanović
Festival animiranog filma Be There! 2015. – Najbolji dugometražni film
Festival drugačije i ekperimentalne kinematografije u Parizu 2016. – Nagrada za najbolji film
Međunarodni video festival Videomedeja 2016. – Nagrada Sfinga za najbolji video

Program kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada kultura Nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

[izvor informacije Pulska filmska tvornica]