Nakon premijerne izvedbe 28. veljače 2020. u 20 sati u INK-u, u prvom tjednu mjeseca ožujka 2020. INK Gradsko kazalište Pula reprizirat će predstavu TOSCA i to u slijedećim terminima izvedbe: U NEDJELJU, 1.03., U UTORAK, 3.03.,U SRIJEDU, 4.03., U ČETVRTAK, 5.03., U PETAK, 6.03.2020. Sve izvedbe započinju u 20 sati. Predstava traje 95 minuta.

Damir Zlatar Frey se ovoga puta s temom Tosce i njezinim strastima susreće na dramskoj pozornici postavljajući prvi put u Hrvatskoj Sardouovu LaToscu, koja, kako je iščitava scenska ekipa, kreće u smjeru koreodrame, melodrame i suvremene tragedije. Pred nama su tri odnosa koja propituju uprizorenje: žena i društvo, politika i intima, strast i umjetnost. Bitan naglasak odnosa društva prema ženama u slučaju Tosce postaje zlostavljanje žena radi postizanja političkih i intimnih ciljeva. Freyevom poetikom i estetikom drama Tosce ispričana je na nov, suvremen i kazališno privlačan način. Vizualni identitet uprizorenja, glazba, pokret i vrhunska glumačka postava, dodatne su vrijednosti konačnoj realizaciji režijske koncepcije, bez kojih novo preispitivanje Tosce i Sardoua ne bi bilo moguće.

AUTOR: Victorien Sardou / Damir Zlatar Frey / Rok Andres
REDATELJ: Damir Zlatar Frey
IGRAJU: Mada Peršić, Luka Mihovilović, Mladen Vujčić, Jakov Jozić, Mark Šokčić, Mijo Pavelko
POLICIJA, KARDINALI, VOJSKA (statisti): Drena Kečan Šikić, Mihael Korpar, Josip Krajačić, Kornelija Maras, Tomi Miladinović, Maja Pavličić, Anton Radi, Sandi Siljan, Lena Strinavić, Valter Turčinović

[izvor informacije INK Pula]