Prema bajci braće Grimm
Ana Tonković Dolenčić
VUK I SEDAM KOZLIĆA
u režiji Zorana Peze

Zagrebačkom kazalištu lutaka predstavlja novu premijeru, koja će se održati u petak 6. ožujka 2020. u 19 sati. Pretpremijera je na rasporedu u četvrtak 5. ožujka 2020. u 18 sati.

Vuk i sedam kozlića ; Fotografiju ustupio ZKL – Foto Ines Novković

Zagrebačko kazalište lutaka s velikim zadovoljstvom predstavlja novu premijeru: Vuk i sedam kozlića. Ta slavna bajka stoljećima se prepričava po cijelome svijetu kao izuzetno koristan odgojni alat kojemu je cilj zaštiti prostodušnu djecu od zlonamjernih ljudi. Djeca su oduvijek bili laka meta kradljivcima i otmičarima, a u današnje vrijeme pojavila se i nova vrsta predatora – onih u internetskome svijetu, koji se kriju iza lažnih imena i ljupkih profilnih sličica. Novi vukovi se, dakle, još bolje mogu prerušiti i predstaviti se kao ljubazna gospođa, zaigrano dijete ili trener uglednog nogometnog kluba. Djeca ulaze u virtualni svijet nesvjesna opasnosti i na roditeljima je da ih upute u načine na koji mogu biti prevarena. Ono što je započelo kao zabavan razgovor, lako može prerasti u nešto što će na dijete ostaviti trajne posljedice. Upravo zato ova predstava pokazuje djeci da vukovi vrebaju i u stvarnome, i u virtualnome svijetu, a pouka je jasna: djeco, slušajte roditelje i pazite se, jer svijet je pun vukova koji vješto prikrivaju svoju grabežljivu ćud.

U predstavi glume Borna Galinović, Adam Skendžić, Andrea Baković, Marina Kostelac, Dinka Vuković, Željko Šestić, Jadran Grubišić i Ivan Bošnjak.

Autorica teksta je Ana Tonković Dolenčić, redatelj Zoran Pezo, kreator lutaka, kostima i animacije je David Peroš Bonnot, a scenograf Davor Antolić Antas. Skladatelji su Antun Toni Lovrić, Robert Boldizar i Zoran Happ. Koreografkinja je Ilona Cvitić Kanceljak, a oblikovatelj svjetla Igor Matijevac.

Prve izvedbe u slobodnoj prodaji na rasporedu su u subotu 7.3.2020. u 11 i 18 sati te u nedjelju 8.3.2020. u 11 sati.

[izvor informacije Zagrebačko kazalište lutaka]