Otok fantazija
Fantasy Island (2020.)
Redatelj: Jeff Wadlow
Glumci: Maggie Q, Michael Pena, Lucy Hale
Žanr: triler
Trajanje: 109 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Na jednom udaljenom intrigantnom otoku zagonetni gospodin Roarke ostvaruje tajne snove svojih gostiju u luksuznom tropskom odmaralištu. Ali kad se te maštarije pretvore u noćne more gosti će morati riješiti misteriju otoka kako bi spasili svoje živote.

Otok fantazija – Movie Site
Fantasy Island – IMDb


Kao šefica
Like a Boss (2020.)
Redatelj: Miguel Arteta
Glumci: Rose Byrne, Salma Hayek, Tiffany Haddish
Žanr: komedija
Trajanje: 83 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Najbolje prijateljice Mia i Mel (Tiffany Haddish i Rose Byrne) žive život iz snova vodeći vlastitu kozmetičku kompaniju koju su zajedno gradile od samog početka. Nažalost, zapadaju u financijske poteškoće, a iz tih problema mogu se izvući ukoliko pristanu na preuzimanje od strane moćne kompanije Claire Luna (Hayek). Nova poslovna ponuda staviti će na kušnju dugogodišnje prijateljstvo, a ni svijet ljepote više neće bit tako lijep. Film o ljepoti i ženskoj konkurenciji! Nove kraljice komedije Tiffany Haddishi i Rose Byrne su zvijezde komedije u kojoj im Salma Hayek, vlasnica slavne kozmetičke kuće, mrsi račune.

Kao šefica – Facebook
Like a Boss – IMDb


Sasvim obična ljubav
Ordinary Love (2019.)
Redatelj: Lisa Barros D’Sa & Glenn Leyburn
Glumci: Liam Neeson, Amit Shah, Lesley Manville
Žanr: drama
Trajanje: 111 minuta
Država: UK

Sadržaj:
Ovaj film je priča o ljubavi, preživljavanju i epskim pitanjima koja život postavlja svakome od nas. Joan i Tom u braku su dugi niz godina. Njihov brak je skladan i sretan. Njihova sreća proizlazi iz zajedničkog života i punog ljubavi koja se iskazuje nježnošću i humorom. Kad je Joan neočekivano dijagnosticiran rak dojke, tijek liječenja osvjetljava njihov odnos s obzirom na to da se suočavaju s izazovima koji stoje pred njima i neizvjesnošću što bi se moglo dogoditi ako se Joan nešto dogodi.

Sasvim obična ljubav – Movie Site
Ordinary Love – IMDb


Kapetan Sabljozubi i magični dijamant
Captain Sabertooth and the magic diamond / Kaptein Sabeltann og den magiske diamant (2019.)
Redatelj: Razmus A. Sivertsen
Glumci: Maja Kovač, Dražen Bratulić, Sandra Hrenar, Nina Kraljić
Žanr: animirani
Trajanje: 82 minuta
Država: Norveška

Sadržaj:
Prema legendi, Magični Dijamant ispunjava želje njegova vlasnika svakog punog mjeseca. San gospodara džungle Maga Khana je da se može zadržati vani na suncu, kako bi mogao vladati i izvan mračne džungle. Kapetan Sabljozubi želi vlastitu tvrđavu ispuniti sa zlatom i dijamantima. Pinky samo želi bezbrižan život dok Veronika žudi za avanturom. No mali Marko na kraju bježi s dijamantom, i prije nego se ostali snađu, svi su uvučeni u opasnu utrku da ga uhvate za sebe.

Kapetan Sabljozubi i magični dijamant – Facebook
Captain Sabertooth and the magic diamond / Kaptein Sabeltann og den magiske diamant – IMDb


Zov divljine
The Call of the Wild (2020.)
Redatelj: Chris Sanders
Glumci: Harrison Ford, Dan Stevens, Karen Gillan
Žanr: avantura
Trajanje: 100 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
ZOV DIVLJINE na velika platna živopisno donosi priču o Bucku, psu velikog srca čiji je život okrenut naopačke kada je iznenada izgnan iz svog doma u Kaliforniji i preseljen duboko u srce Aljaske tijekom zlatne groznice 1890-ih. Kao novajlija u ekipi pasa za dostavu – a kasnije i njihov vođa – Buck prolazi svoju životnu avanturu, konačno pronalazeći svoje pravo mjesto u svijetu i postajući gospodar vlastite sudbine. Zvijezde filma su legendarni Harrison Ford, Dan Stevens, Omar Sy, Karen Gillan, Bradley Whitford i Colin Woodell. Redatelj filma je Chris Sanders (Kako izdresirati zmaja), a scenarist Michael Green (Ubojstvo na Orient Expressu). Zov divljine je nastao prema istoimenoj noveli Jacka Londona koji više od 100 godina slavi ljepote prirode i priča o prijateljstvu čovjeka i životinja.

Zov divljine – Movie Site
The Call of the Wild – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Art-kino Croatia i IMDb]