Glazbeni salon ususret premijeri „Tristana i Izolde“: SA SLAVNOM REDATELJICOM ANNE BOGART RAZGOVARA MIRA FURLAN!

U petak, 14. veljače 2020., u 18.00 će sati u foyeru HNK Ivana pl. Zajca legendarnu američku redateljicu Anne Bogart predstaviti jednako zanimljiva sugovornica, glumica Mira Furlan. U razgovoru će sudjelovati i intendant Marin Blažević.  Povod razgovoru je gostovanje Anne Bogart u riječkom Kazalištu gdje se po prvi put u povijesti postavlja Wagner odnosno njegova opera u vlastitoj produkciji.

Fotografiju ustupio HNK Ivan pl. Zajc

Anne Bogart je višestruko nagrađivana redateljica snažnog utjecaja na suvremeno kazalište, autorica knjiga o kazalištu i kulturnoj politici te je vrlo aktivna u društvenim pitanjima. Jedna je od troje umjetničkih ravnatelja kazališne skupine SITI (The Saratoga International Theatre Institute) koju je 1992. osnovala s japanskim redateljem Tadashijem Suzukijem. Predaje na Sveučilištu Columbia u New Yorku gdje vodi diplomski studij režije.

Što je Miru Furlan, koja trenutno u riječkom „Zajcu“ radi na predstavi „Vježbanje života – drugi put“, fasciniralo kod Anne Bogart te zašto aktivno prati njen rad? Na koji način se roman koji je brutalna kritika društva, “Sluškinjina priča”, može postaviti kao opera, što je Anne Bogart učinila? I zašto je riječko Kazalište odabralo upravo Anne Bogart da režira povijesnu, prvu Wagnerovu operu uprizorenu u Rijeci, ujedno i prvu operu EPK programa, “Tristan i Izolda”, čiju je premijera u subotu, 22. veljače. Sve će to posjetitelji moći čuti tijekom razgovora na engleskom jeziku u petak u „Zajcu“.

[izvor informacije HNK Ivan pl. Zajc]