Slučaj Richarda Jewella
Richard Jewell (2019.)
Redatelj: Clint Eastwood
Glumci: Olivia Wilde, Sam Rockwell, Nina Arianda
Žanr: drama
Trajanje: 131 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Richard Jewell, herojski je spasio tisuće života od bombaškog napada na Olimpijskim igrama 1996. godine. Nekoliko dana kasnije lokalni je dnevni list objavio tekst pod naslovom: FBI sumnja da je bombu postavio zaštitar heroj. Stvari su se tada počele odvijati nevjerojatnom brzinom tako da je CNN pročitao cijeli članak na televiziji, a stručnjaci su navalili proučavati Jewella sa zaključkom da on zaista odgovara psihološkom profilu terorista koji se traži. Jewell se za to vrijeme povukao u kuću svoje majke koju su mediji opsjedali poput lešinara. Richard Jewell je u konačnici oslobođen svih sumnji, ali tek nakon što su mu mediji i FBI-a doslovce uništili život. Novi film legendarnog Clinta Eastwooda – Istinita priča o heroju i nevinom čovjeku kojem su mediji lažnim optužbama potpuno uništili život.

Slučaj Richarda Jewella – Movie Site
Richard Jewell – IMDb


Opsjednutost
The Turning (2020.)
Redatelj: Floria Sigismondi
Glumci: Mackenzie Davis, Finn Wolfhard, Brooklynn Prince
Žanr: horor
Trajanje: 94 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Nova dadilja Kate dolazi na seosko imanje u Maineu kako bi vodila brigu o dvoje djece, Flori i Milesu, koji su nedavno ostali siročad. Ubrzo uviđa da je ponašanje djece neobično, kao i to da se u kući događaju čudne pojave. Kate odlazi u zabranjeni dio kuće gdje probudi mračne sile koje opsjednu djecu i kreće njezina borba za spašavanjem vlastitog života. Kada mlada dadilja dobije ponudu da vodi brigu o dvoje djece koji su ostali siročad nakon smrti roditelja, naizgled sasvim jednostavan posao počinje otkrivati mračne tajne.

Opsjednutost – Movie Site
The Turning – IMDb


Polarna avantura
Arctic Justice (2019.)
Redatelj: Aaron Woodley
Glumci: Rakan Rushaidat, Aleksandar Cvjetković, Bojan Navojec, Nina Kraljić, Jasna Bilušić
Žanr: animirani
Trajanje: 92 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Arktička lisica Swifty radi u poštanskoj službi, ali sanja o tome da jednog dana postane Top Dog – arktički haski kurir. Da bi dokazao da je vrijedan uloge, tajno zapovijeda isporuku paketa na tajanstvenu lokaciju. Na putu prema tamo naleti na nepoznatu tvrđavu u kojoj se suočava sa zlobnim genijem Ottom Von Walrus, koji ima mehaničke noge i zapovijeda lojalnoj vojsci neobično uljudnih sljedbenika. Swifty uskoro otkriva da Von Walrusov planira otopiti polarne ledene kape i poplaviti svijet kako bi njime zavladao. Swifty se pretvara u pravoj junaka te će uz pomoć svojih prijatelja spasiti svijet od Walrusa. Redatelj filma Spark, Aaron Woodley donosi novu akcijsku animaciju u kojoj će uživati cijela obitelj.

Polarna avantura – Movie Site
Arctic Justice – IMDb


Jadnici
Les miserables (2019.)
Redatelj: Ladj Ly
Glumci: Damien Bonnard, Alexis Manenti, Djebril Zonga, Issa Perica
Žanr: drama
Trajanje: 104 minuta
Država: Francuska

Sadržaj:
Stéphane (Damien Bonnard) nedavno se pridružio Odjelu za borbu protiv kriminala u Montfermeilu, u predgrađu Pariza, u kvart u kojem je Victor Hugo postavio radnju svoj poznatog romana “Les Miserables”. Zajedni sa svojim novim kolegama Chris (Alexis Manenti) i Gwada (Djebril Zonga) – obojica iskusni članovi tima – brzo otkriva porast napetosti između lokalnih bandi. Ubrzo se trojac nađe u nevolji tijekom jednog uhićenja, bespilotna letjelica snimi uhićenje, prijeteći da će razotkriti stvarnost svakodnevnog života. Inspiriran pariškim neredima 2005. i istoimenim kratkim filmom Ladj Ly-ja, Les Misérables predstavlja provokativan uvid u napetosti između stanovnika i policije.

Jadnici – Movie Site
Les miserables – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Art-kino Croatia i IMDb]