Gospoda
The Gentlemen (2019.)
Redatelj: Guy Ritchie
Glumci: Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Michelle Dockery
Žanr: kriminalistički
Trajanje: 113 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Američki iseljenik Mickey Pearson (Matthew McConaughey) je u Londonu izgradio visoko profitabilno carstvo marihuane. Kad se pročuje vijest da se zauvijek želi maknuti iz tog posla, pokreće se niz zavjera, urota , podmićivanja i ucjenjivanja u pokušaju da se zauzme njegova pozicija. Ostatak zvjezdane glumačke ekipe čine Charlie Hunnam, Henry Golding, Michelle Dockery, Jeremy Strong, Eddie Marsan, Colin Farrell i Hugh Grant. Od redatelja Guya Ritchieja, poznatog po hitovima ‘Zdrpi i briši’, ‘Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške’ te ‘Sherlock Holmes’, dolazi nova sofisticirana akcijska komedija s velikim filmskim zvijezdama u glavnim ulogama.

Gospoda – Movie Site
The Gentlemen – IMDb


Diego Maradona
Diego Maradona (2019.)
Redatelj: Asif Kapadia
Glumci: Diego Armando Maradona, Pelé, Claudia Villafane
Žanr: dokumentarni
Trajanje: 130 minuta
Država: Velika Britanija

Sadržaj:
Dana 5. srpnja 1984. godine, Diego Maradona stigao je u Napulj za tada rekordni iznos i u sljedećih sedam godina otvorio se pakao. Najslavniji nogometni genij svih vremena i najdisfunkcionalniji grad u Europi bili su savršeni jedno za drugo. Maradona je bio blagoslovljen na terenu, ali proklet izvan njega; ovaj karizmatični Argentinac vrlo je brzo odveo Napoli do njihovog prvog naslova prvaka. Snovi su bili ispunjeni. Ali postojala je i cijena… Diegu je bilo dopušteno da radi sve, dok god je na terenu izvodio čuda, ali kada je magije nestalo on je postao zatočenikom grada. Treći film iza Oscarom i BAFTA-om nagrađene ekipe koja nam je donijela filmove „Senna“ i „Amy“, ovaj film sačinjen je od preko pet stotina sati nikad prije viđenih snimaka iz Maradonine osobne arhive, a kojeg je u cijelosti podržao i sam igrač.

Diego Maradona – Movie Site
Diego Maradona – IMDb


Glas
Glas (2019.)
Redatelj: Ognjen Sviličić
Glumci: Franko Jakovčević, Belma Salkunić, Goran Bogdan, Klara Mucci, Mia Petričević
Žanr: drama
Trajanje: 80 minuta
Država: Hrvatska

Sadržaj:
Po dolasku u katolički internat Goran se nađe pod pritiskom da se prikloni instant-religiji koja se ondje nameće. Čvrsta stava da vjera ne smije biti prisilna, on pruža otpor svojoj okolini, čak i kad se svi okrenu protiv njega.

Glas – HAVC
Glas – IMDb


Male žene
Little Women (2019.)
Redatelj: Greta Gerwig
Glumci: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen
Žanr: drama
Trajanje: 135 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Priča o četiri mlade žene koje se bore za vlastiti životni put, bazirana na istoimenom romanu i klasiku, je vječna i bezvremenska. Četiri sestre Meg, Jo, Amy i Beth March upoznajemo još kao djevojčice i tinejdžerke koje su u najosjetljivijim godinama ostale živjeti same s majkom Marmee, moralnim stupom obitelji, dok je njihov otac otišao dati svoj doprinos američkom Građanskom ratu. Vrijednosti koje su u njih usađene u tom periodu, pa i ranije, pratit će ih cijelog života, dok će svaka od njih pokušati naći svoje mjesto pod suncem.

Male žene – Movie Site
Little Women – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Art-kino Croatia i IMDb]