Echo Ridge je maleni grad u Americi blizu granice s Kanadom. Blizanci Ellery i Ezra nikad ondje nisu bili, ali znaju mnogo o njemu i upravo sele onamo k baki koju ne poznaju. Njihova je teta u tom gradiću nestala prije 20 godina, kada je imala 17 godina. A prije samo pet godina još je jedna popularna ljepotica ondje ubijena u zabavnom parku prikladna naziva Zemlja smrti. Gradić je pitoreskan i naizgled savršen, ali mnogo je tajni u njemu. I prije nego što škola uopće počne, ubijen je omiljeni profesor i u gradu se pojavljuju poruke kako se ubojica vratio. Stanovnici Echo Ridga prestravljeni su, i kao da to nije dovoljno, nestaje još jedna popularna djevojka.

Ellery je svjesna da svi imaju tajne, njihova ih mama ima, baka ih ima, a i svi koje u gradu upoznaju. Ali Elleryn je hobi otkrivanje tajni i razotkrivanje ubojica i uvjerena je kako se izviještila gledajući mnoštvo serija i čitajući knjige. Tajne znaju biti vrlo opasne, a većina ih ljudi ne zna skriti. Hoće li policija otkriti ubojicu i kako su sva ubojstva povezana i jesu li Elleryni tragovi dokazi ili samo krive informacije, doznajte u ovom izuzetno napetom, ali i silno zabavnom romanu s neočekivanim krajem.

Ovo je drugi roman Karen M. McManus, koja se proslavila megahitom ‘Lažljivac među nama’. Taj je roman bio na top listi New York Timesa više od 80 tjedana i objavljen je u 41 državi svijeta.

O autorici:
Karen M. McManus živi u državi Massachusetts. Diplomirala je novinarstvo na Sveučilištu Northeastern. Novinarsko znanje danas najviše koristi pri pisanju izmišljenih zapleta u svojim romanima.

„Kad govorimo o trilerima za mlade, Karen M. McManus je posebna kategorija. Neopterećena bestelerom prvijencem ‘Lažljivac među nama’ napisala je izvanredan drugi roman. Čak je bolji od prvog.“
Entertainment Weekly

„Tajne se odmotavaju sve većom brzinom s mnoštvom šokantnih obratat i uvjerljivih teorija za koje se ispostavi da su pogrešne. Čitatelji će brzo okretati stranice sve do pravednog kraja… osjećajući zasluženo uzbuđenje i zastrašujuću atmosferu u koju vrijedi zaroniti.“
Kirkus Review

Od iste autorice: Lažljivac među nama

Informacije o knjizi:

Karen M. McManus
Otkrij mi tajnu

Originalni naslov: Two can keep a secret
Godina izdanja: 2019.
Prijevod: Andrea Pongrac
Godina hrvatskog izdanja: 2019.
Format: 15 x 23 cm
Broj strana: 264
Uvez: meki
Cijena: 99 kn
Dob: 14+
ISBN: 978-953-313-709-4

[izvor informacije Profil knjiga]