Centar Knap poziva na premijerno izvođenje performansa SKORO, POLAKO autorskog tima Komljenović / Panza u produkciji Ekscene 28. studenog u 20 sati, Koncertna dvorana Centra Knap

SKORO, POLAKO je duet između pokreta tijela i pokreta zvuka koji istražuju sebe i svijet biofeedbacka. Feedback je povratni odnos zvuka koji se jednom otpustio, a zajedno s tijelom koje reagira stvaraju nešto novo. Ako zvuk pokreće tijelo koje nije odgovorno da u svakom trenutku uzvrati impuls, onda je greška trenutak u kojem se stvara feedback. Neprekidna prisutnost ovog dijaloga/konflikta neposredni je zadatak izvođača.

Skoro, polako ; Fotografiju ustupio KNAP – Maja Mujicic

Komad je inspiriran radovima francuske avangardne kompozitorice Eliane Radigue i njenim radom sa feedbackom zvuka i beskrajnim sporim pasažima koji upravo zbog te sporosti u sebi stvaraju nove zvučne linije koje u nekim trenucima tematiziraju pomirenje s ostacima traumatskog povezivanja.

Forma predstave je dijalog između intenzivno sporog, osluškujućeg i eksperimentalnog elektroakustičkog zvuka i napetog plesnog/pokretnog tijela koje je prebačeno preko granica mjere. Ono što preostaje biti će istovremeno i slušljivo i slušano, jednako nepokrenuto i kao pokretano.

Namjera nam je ostvariti svijet koji se prenosi gledatelju/slušatelju izlomljenom ali i kontinuiranom percepcijom koja izaziva pažnju.

autori: Ronald Panza i Nikolina Komljenović
Dramaturgija, glazba i izvedba: Ronald Panza
Koreografija i izvedba: Nikolina Komljenović
Produkcija: ekscena
Podrška: POUZ Zagreb, OKC Abrašević Mostar (BiH), Centar za kulturu KNAP Zagreb, Gradsko kazalište Stari Grad Hvar, Gradska knjižnica i čitaonica Stari Grad Hvar
foto: Maja Mujicic

Posvećeno: Abraševiću, Kamenjaku, Hvaru, Lastovu, Marjanu i KNAP-u te oceanima Eliane Radigue 

[izvor informacije KNAP]