Rat struja
The Current War (2017.)
Redatelj: Alfonso Gomez-Rejon
Glumci: Benedict Cumberbatch, Nicholas Hoult, Tom Holland, Michael Shannon
Žanr: biografija, povijesna drama
Trajanje: 107 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Okosnica filma je bespoštedno nadmetanje Edisona i Georgea Westinghousea oko toga čiji će električni sustav strujom opskrbljivati moderni svijet. Priča prati Thomasa Edisona (Benedict Cumberbatch) koji se drži svoje istosmjerne struje i nju pokušava uvesti na Manhattan unatoč očitim nedostacima. No, plan mu ne ide glatko jer tu u priču dolazi Nikola Tesla (Nicholas Hoult) sa svojom izmjeničnom strujom, a njega financijski podupire bogataš i biznismen Westinghouse (Michael Shannon). Hollywoodski spektakl o Nikoli Tesli u kojem glavne uloge tumače za Oscara nominirani Benedict Cumberbatch i Michael Shannon.

Rat struja – Facebook
The Current War – IMDb


Judy
Judy (2019.)
Redatelj: Rupert Goold
Glumci: Renée Zellweger, Bella Ramsey, Rufus Sewell, Finn Wittrock, Michael Gambon
Žanr: Biografija, drama, glazbeni
Trajanje: 118 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Zima je 1968. a legenda showbusinessa, Judy Garland, dolazi nastupati u London. Prošlo je 30 godina otkako je snimila „Čarobnjaka iz Oza“, no ako joj je glas i oslabio, njegov dramatični intenzitet samo je ojačao. Pripremajući se za nastup, boreći se s menadžmentom, šarmirajući glazbenike i prisjećajući se uspomena s prijateljima i obožavateljima, njezina pamet i toplina posebno dolaze do izražaja. Čak se ostvaruje i njezin san o ljubavnoj romansi, kad joj počne udvarati Mickey Deans, njezin uskoro peti muž. Pa ipak, Judy je krhka. Radeći 45 godina od svojih 47, ona je iscrpljena; progone ju sjećanja iz djetinjstva koje je izgubila zbog Hollywooda, vuče ju želja da se vrati kući svojoj djeci. Hoće li imati snage nastaviti? Uz neke od njezinih najpoznatijih pjesama, uključujući bezvremenski klasik „Over the Rainbow“, JUDY slavi glas, sposobnost za ljubav i pravi glamour „najveće svjetske zabavljačice.“

Judy – Movie Site
Judy – IMDb


Odbrojavanje
Countdown (2019.)
Redatelj: Justin Dec
Glumci: Anne Winters, Elizabeth Lail, Peter Facinelli, P.J Byrne
Žanr: horor, triler
Trajanje: 90 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Film prati mladu medicinsku sestru, Talithu Bateman, koja iz zabave preuzima aplikaciju koja točno predviđa kada će osoba umrijeti. Aplikacija joj tada pokaže da ima samo tri dana života. Kako vrijeme otkucava, počinje je progoniti tajanstvena figura, a Talitha mora pronaći način da spasi vlastiti život prije nego što joj ponestane vremena. Elizabeth Lail, najpoznatija po ulogama u filmovima ‘Love, Simon’, ‘Annabelle: Početak’ i popularnoj TV seriji ‘You’, u ovom napetom horor-trileru glumi medicinsku sestru koja u tri dana mora pronaći način kako da spasi vlastiti život. 

Odbrojavanje – Movie Site
Countdown – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, i IMDb]