Blizanac
Gemini Man (2019.)
Redatelj: Ang Lee
Glumci: Will Smith, Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen
Žanr: akcija, SF
Trajanje: 117 minuta
Država: SAD

Sadržaj:

Will Smith glumi Henryja Brogana, elitnog ubojicu, koji iznenada postaje meta tajanstvenog mladog operativca koji naizgled može predvidjeti svaki njegov potez. Producenti su Jerry Bruckheimer, David Ellison, Dana Goldberg i Don Granger. U filmu glume još i Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen i Benedict Wong. Od vizionarskog i Oscarom® nagrađenog redatelja Anga Leeja i za Oscara® nominiranog Willa Smitha, stiže inovativni akcijski SF triler koji ostavlja bez daha.

Blizanac – Movie Site
Gemini Man – IMDb


Pakao pod morem 2
47 Meters Down: Uncaged (2019.)
Redatelj: Johannes Roberts
Glumci: Sophie Nélisse, Corinne Foxx, Sistine Stallone, Brianne Tju
Žanr: horor, triler
Trajanje: 90 minuta
Država: SAD

Sadržaj:

Četiri tinejdžerke koje obožavaju ronjenje od lokalnog vodiča saznaju za postojanje podvodnog grada, te koriste priliku da otkriju svoju Atlantidu ispod tirkiznih valova. Njihov se nalet uzbuđenja ubrzo pretvara u užas, kada otkriju da su potopljene ruševine lovište smrtonosnih velikih bijelih morskih pasa. Obzirom da njihova opskrba zrakom neprestano pada, prijateljice moraju roniti podvodnim labirintom klaustrofobičnih špilja i jezivih tunela u potrazi za izlazom iz ovog vodenog pakla. Nastavak “survival“ trilera “47 Meters Down“ koji će vas natjerat da grizete nokte od napetosti. 

Pakao pod morem 2 – Movie Site
47 Meters Down: Uncaged – IMDb


Bijela vrana
The White Crow (2018.)
Redatelj: Ralph Fiennes
Glumci: Oleg Ivenko, Ralph Fiennes, Adele Exarchopoulos
Žanr: Biografija, drama
Trajanje: 127 minuta
Država: Velika Britanija

Sadržaj:

Mladić u dobi od 22 godine, odjeven u fino tamno odijelo, nalazi se u avionu na letu iz St. Petersburga do Pariza. Godina je 1961., a Rudolf Nureyev, prije nego je postao legenda, član je baletne skupine Kirov i prvi put u životu putuje van Sovjetskog Saveza. Pariški život opčini Nureyeva, a ovaj je mladi plesač željan upiti svu kulturu, umjetnost i glazbu koju mu ovaj blještavi grad pruža. Međutim, agenti KGB-a koji prate svaki njegov korak postaju sve više i više sumnjičavi u njegovo ponašanje i prijateljstvo s mladom Parižankom Clarom Saint. Kada se konačno suoče s Nureyevim uz šokantne zahtjeve, on je prisiljen donijeti srcedrapajuću odluku koja bi mu mogla zauvijek promijeniti život, a njegove prijatelje i obitelj staviti u smrtnu opasnost.

Bijela vrana – Movie Site
The White Crow – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, i IMDb]