Ono: Drugo poglavlje
It Chapter Two (2019.)
Redatelj: Andy Muschietti
Glumci: James McAvoy, Jessica Chastain, Bill Skarsgard
Žanr: horor, triler
Trajanje: 169 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Bill Skarsgard reprizira svoju ulogu Pennywisea, kao i mladi članovi Kluba Gubitnika: Jaeden Martell, Sophia Lillis, Finn Wolfhard, Jeremy Ray Taylor, Chosen Jacobs, Jack Dylan Grazer i Wyatt Oleff. U ovom filmu gledamo i jaka glumačka pojačanja kao što su James McAvoy, Jessica Chastain, Bill Hader, Jay Ryan, Isaiah Mustafa, James Ransone i Andy Bean, u ulogama odraslih verzija članova Kluba. Muschietti režira film prema scenariju Garyja Daubermana (“ONO” “Annabelle: Početak”), temeljeno na kultnoj knjizi IT, Stephena Kinga. Hvaljeni hit ONO iz 2017. pomeo je kino blagajne i zaradio više od 700 milijuna dolara diljem svijeta, redefinirao žanr, postao dio opće kulture i postao horor film s najvećom zaradom u povijesti. Kako se zlo ponovno vraća svakih 27 godina u grad Derry, Main, ONO DRUGO POGLAVLJE spaja likove koji su otišli svojim putem nakon gotovo tri desetljeća.

Ono: Drugo poglavlje – Movie Site
It Chapter Two – IMDb


Zločin bez krivnje: Slučaj Collini
The Collini Case (2019.)
Redatelj: Marco Kreuzpaintner
Glumci: Elyas MBarek, Alexandra Maria Lara, Franco Nero, Jannis Niewöhner
Žanr: krimi, drama
Trajanje: 118 minuta
Država: Njemačka

Sadržaj:
Odvjetnik Caspar Leinen suočen je sa spektakularnim slučajem koji mu je sud dodijelio: brani 70-godišnjeg Talijana Frabrizija Collinija koji je bez očiglednog razloga ubio industrijskog magnata Hansa Meyera u berlinskom hotelu. Za Caspara, ovaj slučaj ima puno veću težinu od uobičajenog jer je Fabriziova unuka Johanna Casparova ljubav iz djetinjstva, a na Fabrizija gleda kao na svog oca. Također, odvjetnik s druge strane klupe legendarni je odvjetnik Richard Mattinger. Caspar mora otkriti zašto je Collini od svih ljudi ubio uglednog čovjeka poput Meyera te, iako je interes javnosti za ovaj slučaj iznimno velik, Collini ostaje samozatajan i ne otkriva ništa o motivu. Kako Caspar ulazi sve dublje i dublje u slučaj, suočava se i sa svojom prošlošću, no i nailazi na jedan od najvećih sudskih skandala u povijesti Njemačke te otkriva istinu za koju nitko ne želi čuti.

Zločin bez krivnje: Slučaj Collini – Facebook
The Collini Case – IMDb


Tres Chic: Navijačice
Poms (2019.)
Redatelj: Zara Hayes
Glumci: Diane Keaton, Pam Grier, Jacki Weaver
Žanr: komedija
Trajanje: 91 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Ovo je zabavna i emotivna komedija o grupi žena koje formiraju skupinu navijačica u njihovoj mirovinskoj zajednici i time pokazuju da nikada nije kasno da ostvare svoje snove. Martha (Diane Keaton) je žena koja prva pokreće skupinu zajedno s kolegicama Sheryl (Jacki Weaver), Olive (Pam Grier) i Alice (Rhea Perlman). Isprva ih ismijavaju, ali se sreća ubrzo okreće na njihovu stranu i svojom energijom polako osvoje simpatije okoline. Od tvoraca filmskih uspješnica ‘Zločeste mame’ i ‘Klub zadovoljnih žena’. Komedija koja govori o tome da nikada nije kasno da ostvarite svoj san.

Tres Chic: Navijačice – Movie Site
Poms – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, i IMDb]