Jubilarno dvadeseto izdanje Festivala plesa i neverbalnog kazališta održat će se od 18. do 21. srpnja u najplesnijem gradiću Istre i Hrvatske,  Svetvinčentu. Bogat i raznovrstan program, sastavljen od predstava, radionica, koncerata, razgovora i druženja, odvijat će se na već dobro poznatim lokacijama ovog gradića – Trg, Kaštel i Mediteranski plesni centar. Osim spomenutih lokacija ove godine Festival predstavlja i novo mjesto rezervirano za razgovore, druženja i zabavu – Plejs.  Ne propustite niti nulti dan 17.srpnja koji donosimo u suradnji sa Savičenta Jazzom, a u sklopu kojeg će se održati koncert kvarteta Vedrana Ružića.

Fotografiju ustupio svetvincenatfestival.com

Program ovogodišnjeg Festivala dolazi iz Francuske, Norveške, Austrije, Mađarske, Rumunjske, Belgije i Hrvatske. Iz Francuske dolaze kompanija Vilcanota s koreografijom Brune Pradeta te kolektiv Massala s radom Fouada Boussoufa. Austriju predstavlja Helene Weinzierl, iz Rumunjske dolazi Studio M,  iz Norveške nam se nakon niza godina vraća Francesco Scavetta s plesnom kompanijom Wee, iz Mađarske stiže Ferenc Fehér, a David Hernandez iz Belgije predstavlja se duetom u produkciji i izvedbi ZPA. Predstavljamo i recentne uspješnice hrvatske produkcije; predstavu pulskih autora Ognjena Vučinića i Aleksandre Mišić te predstavu Rajka Pavlića s mladim hrvatskim plesačima.

Osim izvedbenog programa tu je, kao i svake godine, edukativni dio za profesionalne plesače koje će ove godine voditi Francesco Scavetta i Ferenc Fehér. Broj mjesta je ograničen, pa vas pozivamo da se prijavite što prije.

Provjerite detaljan raspored predstava i događanja, zabilježite datume i ne propustite s nama proslaviti dvadeseti rođendan!

Vidimo se u Savičenti!

[izvor informacije Zagrebački plesni ansambl]