Jane Harper
Izgubljeni čovjek

Prevoditelj Dražen Čulić
Godina izdanja 2019
Format 15 x 23
304 stranica
Uvez meki
Barkod 978-953-313-683-7
Cijena 119,00 kn

“Remek-djelo kriminalističkog žanra. Rijetko se kad kompleksna slagalica ovako savršeno posloži.”
People

Tri brata. Jedna smrt. Nijedan odgovor…

U zabačenom dijelu Australije domove najbližih susjeda dijele tri sata vožnje, stotine kilometara vožnje po nemilosrdnoj pustinji. Mjesecima nakon što su se zadnji put vidjeli, braća Nathan i Bub Bright susreću se na ogradi koja odvaja njihove posjede. Mjestu na kojem je pronađeno tijelo trećeg brata – Camerona, srednjeg sina, izabranog da vodi obiteljsko imanje.

No nešto je natjeralo Camerona da se – suprotno svemu što zna o životu u nemogućim uvjetima – sam uputi u pustinju. Razgovori s najbližima polako će otkriti da je Camerona nešto mučilo. A dok obitelj oplakuje, Nathan će se suočiti s tajnama koje bi svi najradije ostavili u prošlosti…

‘Izgubljeni čovjek’ treći je roman nagrađivane autorice bestselera Jane Harper. Mračnom, uzbudljivom pričom smještenom u veličanstvenom, ali duboko zastrašujućem australskom krajoliku Jane Harper opravdala je status jedne od najboljih autorica krimića našeg doba.

“Majstorska priča vodi čitatelje izravno u srce ogoljenog svijeta, podjednako stranog kao i površina Mjeseca. Tajna Camove smrti mračno je mjesto obiteljske drame čije će razrješenje čitateljima slomiti srce. Autorica na vrhuncu svoje spisateljske snage.”
Kirkus Reviews

“Fantastična atmosfera romana koji polako vodi do šokantnog završetka.”
The Guardian

[izvor informacije Profil knjiga]