Prije par dana službeno su objavljene ključne informacije o 25. filmu iz serijala o agentu njezinog Veličanstva Bondu, Jamesu Bondu. Kako se i očekivalo Daniel Craig će i u novom filmu glumiti Agenta 007, a partnerica mu je, i dalje, Lea Seydoux, koja utjelovljuje Madeleine Swann. U ponovljenim ulogama vraćaju se i Ralp Fienes (M), Ben Whishsaw (Q), Naomie Harris (Miss Moneypeny).

Kao glavni negativac pojavljuje se oskarovac Rami Malek, koji je zadivio filmski svijet svojom nedavnom ulogom Freddija Mercuryia.

Redatelj filma je Cary Joji Fukunaga koji se proslavio radom na HBO-ovoj seriji „Pravi detektiv“ i Netflixovoj drami „Manijak“.

Bond je napustio aktivnu službu no njegova „penzija“ je kratkog vijeka. Dugogodišnji prijatelj iz CIA-e Felix Leiter od njega traži pomoć u borbi protiv misterioznog zločinca naoružanog opasnom novom tehnologijom.

Snimanje novog filma odvijat će se na lokacijama u Londonu, Italiji, Jamajci te u Norveškoj. Producenti filma izrazili su svoje zadovoljstvo s činjenicom da se Bond vraća na Jamajku, na mjesto na kojem je Fleming stvorio legendarnog agenta.

Novi Bond u kina stiže u travnju 2020. godine.

Bond 25 – IMDb

[izvor informacije Editus]