ODRŽANA SVEČANA PREMIJERA FILMA „STANLIO I OLIO“!
Poznati pohrlili pogledati modernu filmsku adaptaciju hit komedije koja od četvrtka stiže u kina!

Sinoć je u kinu Kinoteka u Zagrebu održana svečana premijera hit komedije STANLIO I OLIO. Riječ je o filmu u kojem su glavne uloge ostvarili Steve Coogan i John C. Reilly u ulogama vjerojatno najpoznatijeg komičarskog dueta svih vremena koji su desetljećima nasmijavali generacije gledatelja širom svijeta, a čine to i danas. Gosti premijere prije filma opustili su se uz piće dobrodošlice, a na sam film nisu mogli ostati ravnodušni te su gotovo jednoglasno bili oduševljeni komedijom koja nam od ovoga četvrtka stiže u domaća kina!

Kino Kinoteka ; Foto RJ

Nikad prije ispričanu priču o STANLIJU I OLIJU među prvima na svečanoj premijeru, između ostalih, pogledali su Dora Lipovčan, Mašenka Vukadinović, Ana-Marija Percaić, Ana Marija Vrdoljak, Nenad Korkut, Martina Matušin, Damir Smrtić, Slaven Knezović, Uršula Tolj i brojni drugi.

U hit komediji STANLIO I OLIO Steve Coogan i John C. Reilly tumače dvije jedinstvene filmske ikone u srdačnoj priči o onome što će u konačnici postati oproštajna turneja ovog nezaboravnog para. Premda je zlatna era njihovih nastupa davno iza njih, Stanlio i Olio upuštaju se na turneju po Britaniji i Irskoj. Unatoč pritisku užurbanog rasporeda i uz podršku svojih odanih supruga Lucille (Shirley Henderson) i Ide (Nina Arianda), ljubav dvojice komičara prema nastupima kao i odanost koju osjećaju jedan prema drugome pomoći će im da izdrže sve prepreke i zauvijek osiguraju mjesto u srcima svoje uvijek vjerne publike.

Hvaljeni film STANLIO I OLIO režirao je Jon S. Baird, a na popularnoj internetskoj stranici Rotten Tomatoes koja se bavi prikupljanjem filmskih kritika i ocjena publike film izrazito visoko kotira – preko 90% kritike odnosno 85% publike dalo mu je više nego pozitivnu ocjenu. Glavni glumci filma Steve Coogan i John C. Reilly posebno su hvaljeni za svoje nastupe – Coogan je dobio nominaciju za prestižnu britansku nagradu BAFTA u kategoriji glavnog glumca, a Reilly je dobio nominaciju za Zlatni globus u istoj kategoriji. Zanimljivo je da su obojica glumaca bili prvi izbori redatelja Bairda i scenarista filma Jeffa Popea u fazi pretprodukcije.

Stanlio i Olio ; Fotografiju ustupio Discovery Film

Da se radi o filmu kojeg se nikako ne smije propustiti dokazuje i sinoć dupkom ispunjena dvorana kina Kinoteke u Zagrebu te osmijesi na licu gledatelja prilikom izlaska iz iste.

Hit komedija STANLIO I OLIO u domaća kina dolazi od četvrtka, 25. travnja!

[izvor informacije Discovery Film]