U Kaptol Boutique Cinema 11. travnja 2019. održana je zagrebačka premijera filma Duboki rezovi, omnibusa čije segmente režijski potpisuju Dubravka Turić, Filip Mojzeš i Filip Peruzović.

Tri kratke filmske priče objedinjene u Dubokim rezovima, nastale na temelju tri domaća književna predloška s potpisima Olje Savičević Ivančević, Ksenije Kušec i Romana Simića gledatelje vode na filmsko putovanje tamnom stranom ljudske prirode.

Duboki rezovi: Smrt bijela kost ; Ustupio HAVC

Filmski triptih Duboki rezovi u fokus stavlja tri disfunkcionalne obitelji. Trešnje naše nagrađivane montažerke i redateljice Dubravke Turić, premijerno prikazan u programu 15 dana autora na Festivalu u Cannesu, tragična je priča o odrastanju u dalmatinskom zaleđu; u drami s elementima horora Smrt bijela kost u režiji Filipa Mojzeša, bezazlena dječja igra iznenada prerasta u dramatičnu situaciju, a u segmentu Predmeti koji tonu Filipa Peruzovića upoznajemo brižnog oca koji sumnja da je njegova, sad već odrasla kći žrtva obiteljskog nasilja.

Premijera je okupila filmsku ekipu: redateljicu segmenta Trešnje Dubravku Turić, glumice Lanu Barić, Jadranku Đokić, Mirelu Brekalo, producenticu Dijanu Mlađenović i brojne uzvanike iz javnog života.

Film će se prikazivati u Zagrebu (kino Europa, od 14. travnja i kino Kinoteka, od početka svibnja, Samoboru (POU Samobor, 13. i 14. travnja), Sisku (Dom kulture Kristalna kocka vedrine, 20. travnja), Varaždinu (Kino Gaj, 12. i 16. travnja), Rijeci (Art-kino Croatia, 14, 15. 16. i 17. travnja) i Splitu (Kinoteka Zlatna vrata, 4., 5., 19. i 25. travnja).

Film je nastao u produkciji zagrebačke tvrtke Kinematograf, producentica je Dijana Mlađenović, a za distribuciju su zadužene Pari Pikule.

[izvor informacije Pari pikule]
[Izvor informacije Vitamin C]

Hrvatski omnibus 'Duboki rezovi' u hrvatskim kinima, >http://film-mag.net/wp/?p=38722. Fotografije ustupio Pari pikule

Objavljuje F.I.L.M.Četvrtak, 28. ožujka 2019.