U Dancing Bear shopovima Zagreb, Osijek i Split i ove godine slavimo Dan prodavaonice ploča! Subota 13. travnja

Facebok event

Povodom proslave međunarodnog dana ‘Record Store Day’-a  pozivamo  ljubitelje glazbe i vinila da nam se 13. travnja od 12:00 h do 14:00 sati pridruže u Dancing Bear shopu u Gundulićevoj 7

Proslava ovog lijepog ”praznika za uši” bit će dodatno obogaćena malim koncertnim nastupima, druženjem s fanovima izvođača, i to redom.

Tram 11: hip hop dvojac koji se na krilima raspordanih, povratničkih koncerata vratio u glazbenu orbitu, nastupit će u Dancing Bear shopu što je ujedno prilika da se njiovi fanovi okupe na meet & greetu koji će uključivati i potpisivanje live DVD-a i CD-a ”Jedanaestica u Domu sportova’. HOĆE, biti će potpisivanje! ( ovo nisam sigurna oće li oni tamo potpisivat ili se prodaju već potpisana izdanja!!)

Ogenj: genijalan i poseban etno-punk bend iz Koprivnice koji su nedavno postali dvostruki dobitnici nagrade Porin za svoj debi album ‘Domaj’.  Ogenj su pravi primjer veselih koncertnih nastupa koji također dokazuju kako i nova glazbena imena uz puno rada, određenu originalnost i spremnost za izvršavanje promotivnih zadataka mogu postići veliki uspjeh u relativno kratko vrijeme.  Njihov album bio je nominiran i za prvu novinarsku, glazbenu nagradu ‘RockOff’ .

Solarov: Grupa Solarov već četvrtu godinu nastupa u DB shopu na obilježavanju RSD-a. Ovoga puta Slorav će predstaviti nekoliko novih pjesama koje će biti uvrštene na njihov debi album u izdanju Dancing Beara.

Gordana Marković: Gordanu publika prepoznaje kao polovicu dua Auguste i izvođačicu u HRT-ovoj emisiji „A strana“, a odnedavno se predstavila i kao kantautorica u solo vodama! Prvi korak u tome bila je objava singla “Što smo naučili”, njene prve autorske pjesme, čiju produkciju potpisuje Tomislav Šušak iz Vatre. Trenutno marljivo radi na pjesmama za svoj prvi samostalni album, a uskoro će predstaviti i novu pjesmu, singl “Učini što moraš”.

Sunnysiders: Nešto dobro za ljubitelje blues glazbe. Dvojac kojeg čine Rola i Hrepa za posjetitelje Dancing Bear shopa povodom RSD-a imaju imaju posebno iznenađenje; promociju svog čokoladnog singla. Osim singlice napravljene od čokolade, Sunnysiders izvest će set svojih autorskih pjesama s kojima su se 2011. godine predstavili u polufinalu International Blues Challengea u Memphisu, te nekoliko pjesama sa trećeg albuma ”Click Play”.  Koncertni program Sunnysidersa obogatit će i Marinko Biškić, proslavljeni hrvatski čokolatijer i nekadašnji panker. Njih troje su, zajedno s Nenom Belanom, pod imenom Cacao All Star Band nedavno objavili čokoladni singl ”Listen and Eat Music’. Poslušat ćemo na gramofonu pjesmu ”Od zrna do čokolade” te nakon slušanja pojesti singl od vrhunske tamne čokolade.

Električni Orgazam: Legendarni Gile iz Električnog orgazam stiže u Dancing Bear shop na druženje s fanovima i fotkanje povodom promocije albuma “Letim sanjam dišem – alternativna verzija” koji će biti specijalno objavljen za RSD na CD i LP formatu! Ova verzija dobro poznatog albuma, sadrži pjesmu “Zagreb” u aranžmanu koji do sada nitko nije čuo. Riječ je o audiofilskom izdanju koje je od velikog značaja za sve one koji su ljubitelji grupe Električni orgazam na ovim prostorima.

Kako u Zagrebu, tako i u našim dućanima u Osijeku i Splitu, na sva regularna izdanja, dajemo 10% popusta dok premijerna izdanja povodom Record Store Daya su u ograničenim nakladama i po punoj cijeni za vrijeme cijelog radnog vremena. Tu su nagradne igre i pokloni za kupce, i to puno i svašta toga, od hoodica, majica, podloga za gramofone, postera i  CD-a.

Od novih Record Store Day izdanja tu su albumi i singlovi za Grateful Dead, Eric Clapton, Jefferson Starship, Crosby, Stills, Nash & Young, The Doors, a-ha, Yes, Madonna, Van Morrison, Madonna, Ramones, Prince, Lou Reed, Aretha Franklin, Chic, Fleetwood Mac, David Bowie, Air, Jethro Tull, The Streets, Mastodon, Hawkwind, Emmylou Harris, Pink Floyd, Green Day, Duran Duran, My Chemical Romance, The Mint Chicks, Gorillaz, Halestorm, Weezer i mnogi drugi.

Navratite, osluhnite, zaplešite, razgledajte, kupite…

Record Store Day izdanja pre-order

[izvor informacije Dancing Bear]