Captain Marvel 3D (2019.)
Redatelj: Anna Boden & Ryan Fleck
Glume: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Jude Law, Annette Bening

Na činjenicu da je DC Universum promovirao svoju akcijsku junakinju Wonder Woman, nije trebalo čekati na odgovor iz Marvelovog Univerzuma, jer je njihova akcijska junakinja znakovita imena Kapetanica Marvel odmah stupila u akciju, a svoje akcijske vratolomije nastavit će i u završnici ‘Osvetnika’ koje nestrpljivo očekujemo. Treba priznati da je Kapetanica Marvel neka vrsta Superwoman, i najizgledniji partner (u DC Universumu) bio bi joj upravo Superman. Možda jednog dana, kada Disney kupi prava i na DC Comics, to će se dogoditi uz mnoštvo raznih superjunaka koji će sudjelovati na veličanstvenoj svadbi. Uz obvezno prisustvo i raznih supernegativaca, koji se u međuvremenu množe.

Kapetanica Marvel ; Fotografije ustupio Cineplexx

Šalu na stranu, vratimo se filmu. Carol Danvers (Brie Larson) žena je bez pamćenja, pa ne zna ništa o svojem porijeklu. Ono čega se sjeća samo su isječci kao iz nekog košmara. Nalazi se negdje u dubinama svemira kao novakinja u vojnom korpusu. Njezin instruktor uvježbava ju i uvjerava kako ima više potencijala nego što sama u to vjeruje. Nakon što ode na jednu misiju, završi na planeti koji je zapravo Zemlja 1995. godine. U utrci s vremenom pokazat će se da njezini prijatelji i nisu toliko prijateljski nastrojeni, kao što i njezini neprijatelji nisu ono za što ih smatra. U nizu preokreta polako će dobiti saznanja o svojem vlastitom porijeklu. A glavni saveznik bit će joj nitko drugi do agent SHIELD-a Nick Fury (mlađahni 🙂 Samuel L. Jackson), koji će u trećim ‘Osvetnicima’ doživjeti sudbinu većine akcijskih junaka. Nakon što se nizom akcija stvari poslože, Carol, a sada Kapetanica Marvel s velikim moćima odlazi sa svojim novim prijateljima u svemir gdje ih nitko neće uzmemiravati, a Nicku ostavlja mogućnost za kontakt u hitnim situacijama. U završnim scenama koje se odigravaju u odjavnoj špici (koju svakako odgledajte do kraja), najavljuje se njezin povratak u četvrte ‘Osvetnike’.

‘Kapetanica Marvel’ dobar je i majstorski napravljen akcijski SF koji će zadovoljiti očekivanja svih dobnih skupina gledatelja. Redatelji Anna Boden & Ryan Fleck već su surađivali na nekoliko filmova: sportskoj drami ‘Sugar’ (2008.), romantičnoj komediji ‘Its Kind of a Funny Story’ (2010.) i dramskoj komediji ‘Mississippi Grind’ (2015.).

Robert Jukić, Zagreb, 17.03.2019.

Informacije o filmu:

Kapetanica Marvel 3D
Walt Disney Pictures, Marvel Studios, Animal Logic, 2019.
Trajanje: 123 min.
Format: 2.39 : 1
Color: Color
Zvuk: 12-Track Digital Sound | IMAX 6-Track | Auro 11.1 | Dolby Atmos | DTS (DTS: X)| Dolby Surround 7.1 | Sonics-DDP | Dolby Digital
Scenarij: Anna Boden, Ryan Fleck & Geneva Robertson-Dworet
Priča: Nicole Perlman, Meg LeFauve, Anna Boden, Ryan Fleck & Geneva Robertson-Dworet
Glazba: Pinar Toprak
Još glume: Lashana Lynch, Clark Gregg, Rune Temte, Gemma Chan, Algenis Perez Soto, Djimon Hounsou, Lee Pace, Chuku Modu, Matthew Maher, Akira Akbar, Geneva Robertson-Dworet, Scarlett Johansson, Chris Evans, Don Cheadle

Film je pogledan u kinu CineStar Branimir

Kapetanica Marvel – Movie Site
Captain Marvel – IMDb