Hit komedija iz Hit teatra
Poznate glumice Ana Vilenica i Matea Elezović-Brdar traže svog Romea

Uhvatiti se ukoštac s najslavnijim kazališnim komadom najizvođenijeg pisca u povijesti, Williama Shakespearea? Kako da ne bude tragično, a ostane magično? Ima li Romeo bočicu s otrovom ili kutijicu s prstenom?

Ana Vilenica, Mladen Kovačić, Matea Elezović-Brdar ; Ustupila IC

U ‘Julijinom balkonu’ troje protagonista, a ujedno i autora predstave – Matea Elezović-Brdar, Ana Vilenica i Mladen Kovačić – tumače likove glumaca i redateljice koji su dobili zadatak uprizoriti najpoznatije djelo W. Shakespeara ‘Romeo i Julija, no to im nikako ne polazi za rukom. Pritom se izmjenjuju scene njihovih privatnih života u kojima trojac glumi i druge likove, prikazujući pritom ljubavne odnose i svakojake peripetije iz svoje svakodnevice. Scene kazališta u kazalištu prikazane su duhovito i zanimljivo pa se tako Shakespeare pretvorio u sliku i priliku koju dosad na kazališnim daskama nismo vidjeli.

Predstava je nastala prema ideji osnivačice i voditeljice Matee Elezović-Brdar, režija je povjerena Ivi Srnec, a za kostime je zadužena Sara Lovrić Caparin.

Sudeći prema dosadašnjim reakcijama publike, urnebesne komedije ‘Vlaška posla’ i ‘metODA ZA BRAK’ Hit teatra dobile su i više nego dostojnog nasljednika.

Nakon netom rasprodane izvedbe na ovogodišnjoj Noći kazališta, komedija ‘Julijin balkon’ kreće na turneju po Istri i Dalmaciji, dok zagrebačka publika s nestrpljenjem očekuje svečanu premijeru.

[izvor informacije Iva Cikojević]