14/11/2018to15/11/2018

Nažalost, zbog izvanredne obiteljske situacije, škotska autorica Gail Honeyman do daljnjeg je odgodila svoj dolazak u Zagreb, zbog čega su najavljena promocija i potpisivanje knjige otkazani. Autorica je poručila svojim hrvatskim čitateljima da joj je iznimno žao zbog nastale situacije i da se uistinu veselila dolasku u Hrvatsku, te da vjeruje da će se ponovno ukazati prilika i da će nas posjetiti nekom drugom prilikom.

Inače, popularna autorica je za svoj prvijenac S Eleanor Oliphant je sve u najboljem redu ovjenčana nagradom Next Chapter Award zaklade Scottish Book Trust i prestižnim nagradama Costa za debitantski roman 2017. godine, te The British Book Awards za knjigu 2018. godine. U romanu s dozom humora ali kroz trilerski napetu priču progovara o ozbiljnim temama i realnim problemima današnjice poput usamljenosti i otuđenosti, ali i traumama iz djetinjstva koje imaju dalekosežne posljedice u kasnijim godinama života. Knjiga je u cijelom svijetu je postigla nevjerojatan uspjeh a u našoj nakladi osvojila je i hrvatske čitatelje!

O knjizi će u sklopu Interlibera, u četvrtak na glavnoj pozornici u paviljonu 6 u 18h, govoriti prevoditelj knjige Dean Trdak i urednica hrvatskog izdanja, Mirna Šimat.


(STARA VIJEST)

Najavljujemo dolazak spisateljice Gail Honeymoan, autorice knjige S Eleanor Oliphant je sve u najboljem redu, u Zagreb 14. i 15. studenoga 2019.

Gail Honeyman je škotska autorica koja je svoj prvijenac S Eleanor Oliphant je sve u najboljem redu napisala u pauzama i nakon radnog vremena na poslu uredske službenice. Za roman je ovjenčana nagradom Next Chapter Award zaklade Scottish Book Trust i prestižnim nagradama Costa za debitantski roman i roman godine (2017.), te The British Book Awards za knjigu godine (2018).

Gail Honeyman ; Fotografije preuzeta s Twittera

Knjiga je odmah po objavljivanju postala bestseler Sunday Timesa, a potaknuta uspjehom, Gail Honeyman se posvetila sanjanoj karijeri profesionalne spisateljice. Trenutno piše drugi roman.

Autorica će se tijekom boravka u Zagrebu sa svojim hrvatskim čitateljima družiti na ekskluzivnoj  promociji knjige u Johannu Francku u srijedu 14. studenoga u 19h, te na Interliberu na Glavnoj pozornici u paviljonu 6 u četvrtak 15. studenoga, nakon čega na našem štandu u paviljonu 5 potpisivati knjige.


Gail Honeyman:
S ELEANOR OLIPHANT JE SVE U NAJBOLJEM REDU

O autorici:
Gail Honeyman živi u Glasgowu u Škotskoj. Svoj prvijenac S Eleanor Oliphant je sve u najboljem redu napisala je u pauzama i nakon radnog vremena na poslu uredske službenice. Za roman je ovjenčana nagradom Next Chapter Award zaklade Scottish Book Trust i prestižnim nagradama Costa za debitantski roman i roman godine (2017.), te The British Book Awards za knjigu godine (2018). Knjiga je odmah po objavljivanju postala bestseler Sunday Timesa, a potaknuta uspjehom, Gail Honeyman se posvetila sanjanoj karijeri profesionalne spisateljice. Trenutno piše drugi roman.

O knjizi:
Ona je Eleanor Oliphant: tridesetogodišnjakinja u raskoraku s društvenim normama, uredska čudakinja, usamljenica, sklona izgovoriti upravo ono što misli, idealna meta ogovaranja među kolegama. Eleanor Oliphant vodi jednostavan život. Svaki dan na posao nosi istu odjeću, za ručak jede isti obrok, na istom mjestu, rješavajući križaljku. Ništa ne nedostaje njezinu pomno organiziranom životu izbjegavanja društvenih interakcija, gdje vikende obilježavaju smrznuta pizza, votka i telefonski razgovori s mamicom. Jedno obično dobro djelo srušit će zidove koje je Eleanor podignula oko sebe. Morat će naučiti kako navigirati svijetom koji svi ostali, čini se, uzimaju zdravo za gotovo – dok traži hrabrost da se suoči s mračnim zakucima koje je cijeli život zaobilazila.

Iz tiska:

„Šašavi roman koji na prvu privuče humorom, ali u sebi krije i romansu i trilerski napetu pozadinsku priču… Urnebesno i dirljivo.“ – PEOPLE

„Honeyman se uspješno služi svojom osebujnom pripovjedačicom kako bi ismijala naizgled normalne društvene konvencije… S Eleanor Oliphant ništa nije u najboljem redu, ali je ona zato jedna od najneobičnijih i najzanimljivijih junakinja suvremene fikcije.“ – THE IRISH TIMES

„Pripovijest puna tihe topline i duboke neizgovorene tuge. Vjerujem u Eleanorin sretni kraj, kao i u divnu, veselu poruku ove knjige: nikad nije prekasno, ni za koga od nas.“ – THE GUARDIAN

[izvor informacije Znanje]