Nemilosrdni plišanci
The Happytime Murders (2018.)
Redatelj: Brian Henson
Glumci: Melissa McCarthy, Elizabeth Banks, Maya Rudolph
Žanr: akcija, komedija
Trajanje: 91 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Radnja je smještena u kriminalno podzemlje Los Angelesa u kojem lutke i ljudi žive zajedno, ali lutke se smatraju građanima drugog reda. Posrnuli bivši policajac i poročni privatni detektiv, Phil Phillips (lutka), odlučan je u otkrivanju serijskog ubojice koji je ubio njegovog brata a sada ubija članova popularne serije iz ‘80-ih godina. Kako bi riješio slučaj, udružuje se s detektivom Edwards, svojom bivšom partnericom koju ne podnosi. Ovo je sigurno najluđi film godine! Sin redatelja koji je stvorio Muppete donosi akcijsku komediju s Melissom McCarthy i Elizabeth Banks u glavnim ulogama. Brian Henson je spojio najluđe od “Sesame Streeta” i “Muppet Showa” ne bi li dobio dobitnu crnohumornu komediju za zabavu ljubiteljima ne tako urednog obiteljskog humora.

Nemilosrdni plišanci – Movie Site
The Happytime Murders – IMDb

Ringe ringe raja – Sink
Duck Duck Goose
Redatelj: Christopher Jenkins
Glumci: Boris Barberić, Daniel Dizdar, Mirela Videk
Žanr: animirani
Trajanje: 91 minuta
Država: SAD, Kina

Sadržaj:
U novoj animiranoj komediji za cijelu obitelj, redatelja Christophera Jenkinsa, susrećemo se s likom simpatičnog gusana po imenu Peng. Peng je umišljen, svojevoljni neženja, kojeg ne zanima tradicija njegove vrste, ni obiteljske vrijednosti, a djeca su mu toliko odbojna da čak odbija predvoditi jato mlađih naraštaja u skoroj selidbi na jug. Voli svoju slobodu i živi u trenutku, bez brige i pameti. Uvjeren da o svemu zna najbolje te da je u svemu bolji od drugih, vrijeme provodi odvajajući se od jata i izvodeći lude akrobacije u letu. Prilikom jedna takve vratolomije, Peng se zanese, doživljava nezgodu te pada u jato pačića. Pritom nehotice razdvaja brata i sestru, 16 dana stare Chao i Chi, od ostalih njihove vrste. Ozlijeđenog krila, zaglavio je na tlu i u toplije krajeve mora pješice. Kao da to nije bilo dovoljno, na taj put sada mora s patkama. On, gusan, s patkama! Štoviše, djecom patkama! Vidno nezadovoljan razvojem situacije, ni ne sluti da se upušta u avanturu života. Krilo mu je već slomljeno, a moglo bi biti i srce.

Ringe ringe raja – Movie Site
Duck Duck Goose – IMDb

Mračni umovi
The Darkest Minds (2018.)
Redatelj: Jennifer Yuh Nelson
Glumci:Amandla Stenberg, Mandy Moore, Gwendoline Christie, Bradley Whitford
Žanr: SF, triler
Trajanje: 104 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Kada tinejdžeri počnu misteriozno razvijati svoje nove, snažne sposobnosti, Vlada ih proglasi prijetnjom te ih zatvori. Šesnaestogodišnja Ruby, jedna od najmoćnijih mladih osoba s kojom se itko susreo, bježi iz zatvoreničkog kampa i pridružuje se skupini odbjeglih tinejdžera koji traže utočište. Uskoro ta novostvorena obitelj shvaća da, u svijetu u kojemu su ih odrasli izdali, bježanje nije dovoljno te će im morati pružiti otpor, koristeći svoju kolektivnu moć da ponovno preuzmu kontrolu nad svojom budućnošću. Ovaj uzbudljiv SF baziran je na popularnoj, istoimenoj knjizi američke književnice Alexandre Bracken. Priča je to o prijateljstvu i ljubavi u periodu suočavanja sa strašnom prijetnjom.

Mračni umovi – Movie Site
The Darkest Minds – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaArt kino Croatia i IMDb]

Novo u hrvatskim kinima od 30.08.18.: Nemilosrdni plišanci; Ringe ringe raja i Mračni umovi, >fotografije ustupio CineStar

Objavljuje F.I.L.M.Četvrtak, 30. kolovoza 2018.