Zbog velike vjerojatnosti nestabilnih vremenskih uvjeta, kompletan program kazališne manifestacije “1. Dani smijeha” seli se u prostor Velike dvorane Hrvatskog doma u Križevcima u novim terminima: 21.9. – 23.9.2018.
Novi termini održavanja predstava:
petak, 21.9. u 20h – Pokopaj me nježno
subota, 22.9. u 15h – Grimmix
nedjelja, 23.9. u 20h – Ufuraj se i pukni

Ukoliko ste kupili karte, iste vrijede i za nove termine. Ako vam ne odgovaraju novi termini održavanja predstava, karte možete vratiti i zatražiti povrat novca svakim radnim danom od 8-16h u Klubu kulture do petka, 14.9.2018. U slučaju nejasnoća kontaktirajte nas na broj telefona: 048/711-073

“Dani smijeha” konceptualno je osmišljena kazališna manifestacija Kerekesh Teatra u kojem su izvršni producenti otac i sin, Ljubomir i Jan Kerekeš, poznata lica hrvatskog glumišta. Kerekeši su svojom manifestacijom prvotno osvojili rodni grad Varaždin, zatim Zagreb, Karlovac, Rijeku, Samobor, Prelog, Čakovec i druga mjesta, a njihove autentične predstave odgledale su stotine tisuća građana diljem zemlje.

Kerekesh Teatar dolazi u Križevce nakon rasprodane predstave ‘Dimnjačar’ koja je oduševila prepunu Veliku dvoranu Hrvatskog doma, a “Dani smijeha” oduševiti će sve ljubitelje “građanskih komedija” i Prigorce svih dobnih skupina!

Pokopaj me nježno

Petak, 21. rujna u 20 sati
Velika dvorana Hrvatskog doma u Križevcima

Najnovija komedija Kerekesh Teatra bavi se deficitarnim zanimanjem – grobarima. U selu Strahlinec, direktor Puh je otvorio vrata pogrebnog poduzeća i mrtvačnice “Pokopaj me nježno”. Uz njegovog, na sve načine ograničenog asistenta, Mišaka, na javni natječaj za posao grobara javili su se: bosanac rovokop Meho Puzić, albanac slastičar Izmet Haljimi, mekani fizioterapeut Robert Fotić i gluhonijemi Miljenko Pavelić. Pripreme za prvi sprovod mogu početi. Pokojnik je…..dobrovoljac.
Grobari su: Jan Kerekeš, Ljubomir Kerekeš, Draško Zidar, Goran Koši, Matko Knešaurek i Mijo Pavelko
Tekst i režija: Ljubomir Kerekeš

Grimmix – predstava za djecu i mlade

Subota, 22. rujna u 15 sati
Velika dvorana Hrvatskog doma u Križevcima

Bajke braće Grimm svima su nam jako dobro poznate… No, jeste li se ikada zapitali što bi se dogodilo da se na istom mjestu nađu Snjeguljica, Crvenkapica, Kraljević i Lovac, pa još i Vuk, Zla Kraljica, Patuljci i Ogledalo?
Na najduhovitiji mogući način, u svom prvom kazališnom tekstu za djecu i mlade, Ljubomir Kerekeš je napravio upravo to: na jednom mjestu je okupio vaše najdraže junake iz bajki!
Po motivima bajki braće Grimm (Snjeguljice, Crvenkapice, Trnoružice i Matovilke), povezali su četiri bajke i stvorili jedinstvenu predstavu za djecu i mlade – GRIMMIX. Grimmix je peta bajka u kojoj se omiljeni junaci, nakon 200 godina, slučajno susreću, upoznaju, sprijateljuju i zajedno pokušavaju pronaći način da se vrate u svoje bajke. Hoće li uspjeti i hoće li i GRIMMIX imati sretan završetak, saznat ćete nakon 45 napetih kazališnih minuta!
Junaci u čijim pustolovinama uživaju generacije i generacije mališana, na kazališne daske dolaze veseliji i duhovitiji nego ikad i svojim malim gledateljima govore o važnosti povjerenja, prijateljstva i pomaganja te ih uče razlici između dobra i zla, pravednog i nepravednog svijeta… Nakon GRIMMIX-a više ništa neće biti ISTO…
U predstavi igraju nagrađivani akademski glumci i glumice: Mirela Videk, Iskra Jirsak, Zoran Pribičević i Jan Kerekeš.
Tekst i režija: Ljubomir Kerekeš
Predstava je do sad odigrana više od 60 puta!

Ufuraj se i pukni

Nedjelja, 23. rujna u 20 sati
Velika dvorana Hrvatskog doma u Križevcima

Komedija koja na specifičan način progovara o dva brata na životnoj prekretnici. Što studirati i zašto, odluka pada na studij glume. Uz pomoć susjeda „supervizora“, Krunoslav i Zoki kreću u nemoguću misiju… U predstavi igraju mladi akademski glumci Zoran Pribičević i Jan Kerekeš, te nacionalni prvak HNK u Varaždinu, Ljubomir Kerekeš.
Praizvedba: ožujak 2012.
Predstava je do sad odigrana više od 110 puta!


Festivalska ulaznica za sve predstave: 80 kn
Jednodnevna ulaznica: 45 kn (*za 21.9. i 23.9.)
Ulaznica na dječju predstavu Grimmix: 20 kn

Pretprodajna mjesta: Art Rock Caffe i Gradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci
Online ulaznice: Entrio.hr

Organizator: Udruga K.V.A.R.K. i Kerekesh Teatar
Suorganizatori: Gradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci i POU Križevci
Generalni pokrovitelj: Grad Križevci

[izvor informacije Udruga K.V.A.R.K.]