Mamma Mia: Here We Go Again!
Mamma Mia: Here We Go Again! (2018.)
Redatelj: Ol Parker
Glumci: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Amanda Seyfried, Stellan Skarsgard
Žanr: mjuzikl
Trajanje: 114 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
U ‘Mamma Mia: Here We Go Again!’ Sophie (Amanda Seyfried) bori se s izazovima koje joj je donijela trudnoća, a ohrabrenje pronalazi u priči o trudnoći njezine majke Donne (Meryl Streep) i emocionalnim previranjima s kojima se tada suočavala. Mladu Donnu utjelovljuje mlada nada svjetske filmske scene, britanska glumica Lily James, koja je u samo deset godina karijere već ostavila značajan trag u svijetu filma. Pamtimo je po ulogama na malim i velikim ekranima; u serijama ‘Downton Abbey’ i ‘War & Peace’ te filmovima ‘Cinderella’, ‘The Exception’, ‘Darkest Hour’ i ‘Baby Driver’. U svojim prisjećanjima, Donna spominje i svoju majku koju tumači ni manje ni više nego mega popularna američka pjevačica i glumica Cher, također poznata kao božica pop-a.

Mamma Mia: Here We Go Again! – Movie Site
Mamma Mia: Here We Go Again! – IMDb

Budimfešta
Budapest (2018.)
Redatelj: Xavier Gens
Glumci: Manu Payet, Jonathan Cohen, Benjamin Jacquemart
Žanr: komedija
Trajanje: 102 minuta
Država: Francuska

Sadržaj:
Dva stara prijatelja, Vincent i Arnaud, napuštaju svoje sigurne, ali dosadne poslove i otvaraju agenciju koja organizira momačke večeri u Budimpešti. U osmišljavanju sadržaja pomaže im Georgio koji zna sve tajne grada i time privlači brojne grupe. Nisu ni mogli naslutiti koliko je ovaj posao zabavan, ali istovremeno i riskantan.

Budimfešta – www.premiere.fr
Budapest – IMDb

Luis i društvo iz svemira – sink
Luis & the Aliens (2018.)
Redatelj: Christoph Lauenstein, Wolfgang Lauenstein
Glumci: Erik Radečić, Andrija Žunec, Hrvoje Perc, Sandra Hrenar, Matija Prskalo, Boris Barberić, Ronald Žlabur
Žanr: animirani, obiteljski
Trajanje: 85 minuta
Država: Njemačka

Sadržaj:
Luis je jedanaestogodišnji dječak, poprilično usamljen u svojoj svakodnevici. Jednog dana na njegovu se kuću iznenada sruši NLO i on sklapa neobično prijateljstvo s tri simpatična vanzemaljca. Luis njima pomaže u zadatku koji su došli obaviti na Zemlju, a oni u znak zahvalnosti Luisu nude pomoć oko onoga što njega muči. Predlažu mu da ga spase od odlaska u internat i on takvu ponudu ne može odbiti. Kad se bublasti mali zeleni daju u akciju da poprave jedan ljudski život, čitavoj družini slijedi uzbudljiva i nezaboravna avantura…

Luis i društvo iz svemira – Facebook
Luis & the Aliens – IMDb

10×10
10×10 (2018.)
Redatelj: Suzi Ewing
Glumci: Luke Evans, Kelly Reilly, Noel Clarke
Žanr: triler
Trajanje: 88 minuta
Država: Velika Britanija

Sadržaj:
Atlanta, Georgia. Poznati inženjer Lewis (Luke Evans) prati kretanja cvjećarice Cathy, a zatim je usred bijela dana otima na parkiralištu i odvozi u svom automobilu. Dolaskom u svoju izoliranu kuću, zaključa je u zvučno izoliranu sobu veličine 10×10, gdje je više puta tijekom dana ispituje kako bi iz nje izvukao mračnu tajnu iz prošlost. Cathy isprva pretpostavlja da otmičar želi njezino tijelo ili život, no on želi nešto puno čudnije i jednostavnije… Psihološki triler s fantastičnim Lukeom Evansom i Kelly Reilly u glavnim ulogama koji će vas držati u neizvjesnosti od početka do kraja.

10×10 – www.fandango.com
10×10 – IMDb

Mračna rijeka
Dark River (2018.)
Redatelj: Clio Barnard
Glumci: Ruth Wilson, Mark Stanley, Sean Bean
Žanr: drama, misterija, triler
Trajanje: 90 minuta
Država: Velika Britanija

Sadržaj:
Zbog očeve se smrti Alice (Ruth Wilson) nakon 15 godina prvi put vraća u selo u kojem je odrasla kako bi se izborila za vlasništvo nad obiteljskom farmom koja joj pripada. Pejzaž Yorkshirea ima atmosferičnu funkciju pritajenog lika koji svjedoči pokušaju osvježavanja otuđenih odnosa u obitelji.

Nagrade i festivali:
British Independent Film Awards 2017. – nominacija za najbolju glumicu (Ruth Wilson)
Montclair Film Festival (MFF) 2018.
Toronto International Film Festival 2017. – posebno priznanje

Mračna rijeka – Facebook
Dark River – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaArt kino Croatia i IMDb]

Novo u hrvatskim kinima od 26.07.18.: Mamma Mia: Here We Go Again!; Budimfešta; Luis i društvo iz svemira; 10×10 i Mračna rijeka, >http://film-mag.net/wp/?p=36555. Fotografijie ustupili CineStar & KE

Objavljuje F.I.L.M.Četvrtak, 26. srpnja 2018.