Skyscraper
Skyscraper (2018.)
Redatelj: Rawson Marshall Thurber
Glumci: Dwayne Johnson, Pablo Schreiber, Neve Campbell
Žanr: Akcija, kriminalistički, triler
Trajanje: 102 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
U akcijskom trileru talačke tematike smještenom u Kini, Dwayne Johnson je Will Ford, američki ratni veteran u ulozi voditelja FBI-ovog spasilačkog tima, koji se bavi procjenjivanjem sigurnosti zgrada i novogradnje. Na zadatku u Hong Kongu, Ford proučava neboder koji ujedno slovi za najvišu i najsigurniju građevinu na svijetu. Tijekom njegova posjeta, ostakljenu višekatnicu iznenada zahvaća požar, a on biva okrivljen za to. U bijegu pred tjeralicom, Will mora pronaći odgovorne za podmetnutu tragediju kako bi očistio ljagu sa svog imena i spasio svoju obitelj koja je zarobljena u plamtećem neboderu… na katu iznad razine vatrene linije.

Skyscraper – Movie Site
Skyscraper – IMDb

Hotel Transilvanija 3: Praznici počinju! – sink
Hotel Transylvania 3: Summer Vacation (2018.)
Redatelj: Genndy Tartakovsky
Glumci: Dražen Čuček, Iva Šulentić, Jan Kerekeš, Jan Pentek, Pero Juričić, Goran Grgić, Mila Elegović
Žanr: animirani
Trajanje: 97 minuta
Država: SAD

Sadržaj.
U trećem nastavku ovog animiranog hita pridružite se omiljenoj obitelji čudovišta dok kreću na obiteljski odmor, na luksuzno krstarenje, kako bi se Drakula mogao odmoriti od pružanja odmora drugima. Luksuznom krstarenju ne može odoljeti ni ostatak Drakulinog čopora te se i oni pridružuju putovanju. Čudovišta se na kruzeru fantastično zabavljaju uživajući u svim sadržajima koji im kruzer nudi, od različitih sportskih aktivnosti do fenomenalne i preukusne hrane do egzotičnih ekskurzija. No odmor se pretvara u noćnu moru kada Mavis shvati da je Drakula pao na šarm tajnovite kapetanice Ericke koja skriva opasnu tajnu koja bi mogla uništiti sva čudovišta.

Hotel Transilvanija 3: Praznici počinju! – Movie Site
Hotel Transylvania 3: Summer Vacation – IMDb

Plan za bijeg 2: Pakao
Escape Plan 2: Hades (2018.)
Redatelj: Steven C. Miller
Glumci: Dave Bautista, Sylvester Stallone, Jaime King
Žanr: akcija, triler
Trajanje: 96 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Godinama nakon što je pobjegao iz ultramodernog zatvora iz kojeg je nemoguće pobjeći, Ray je okupio novu vrhunsku ekipu. Međutim, kada jedan od članova njegovog tima nestane, Breslin je prisiljen vratiti se u pakao na zemlji i ponovo pobjeći iz istog, kako bi spasio svog prijatelja osuđenog na brutalnu borbu poznatiju kao Hades. Nastavak akcijskog spektakla iz 2013. godine. Nadprosječni duo je pobjegao iz najnaprednijeg, futurističkog i visokotehnološkog zatvora, nakon što su neopravdano optuženi i zatvoreni.

Plan za bijeg 2: Pakao – Movie Site
Escape Plan 2: Hades – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaArt kino Croatia i IMDb]

Novo u hrvatskim kinima od 12.07.18.: Skyscraper; Hotel Transilvanija 3: Praznici počinju! i Plan za bijeg 2: Pakao, >http://film-mag.net/wp/?p=36480. Fotografije ustupio CineStar

Objavljuje F.I.L.M.Srijeda, 11. srpnja 2018.