INmusic je u ponedjeljak 25. lipnja otvorio još jedno rasprodano izdanje festivala uz sjajne nastupe najvećih svjetskih rock zvijezda!

Trinaesto izdanje INmusica su sjajnim nastupom otvorili zagrebački Nellcote na glavnoj pozornici festivala. Nakon njih su se predstavili energični False Heads te su odmah osvojili simpatije publike koja se već u velikom broju okupila pred glavnom pozornicom INmusica #13. Frank Carter&TheRattlesnakes su na žalost zbog prometne nesreće morali otkazati svoj nastup te je satnica festivala izmijenjena, no srećom, svi članovi benda su dobro te se organizacija INmusica nada će bend uspješno uskoro nastaviti turneju.

Ustupio INmusic

Nastup Davida Byrnea željno se iščekivao već posljednjih nekoliko mjeseci, a da je zaista jedan od najposebnijih glazbenika na sceni danas dokazao je svojim izvanrednim nastupom i odličnom scenografijom. Poslastica večeri definitivno su bili QueensOfThe Stone Age koji su u nešto više od sat i pol svirke dokazali kako su zaista jedan od najboljih bendova današnjice. Mnogobrojna publika je uglas s njima od početka do kraja koncerta otpjevala njihove najveće uspješnice.

OTP World Stage prvog dana festivala su u popodnevnim satima otvorili Rival Bones koji su se prvi put predstavili hrvatskoj publici upravo na INmusic festivalu. GrapevineBabies, Teme Tan i na kraju odlični TheKillsrasplesali su publiku ispred OTP World Stagea koja je željno čekala svaki sljedeći nastup. HiddenStage su u ponedjeljak otvorile cure iz benda TusNua, nakon kojih su pozornicu preuzeli TygerLamb i ThemMooseRush koji se nakon sjajnih nastupa na Jarunu pripremaju predstaviti na Europavox festivalu u francuskom ClermondFerrandu. Pop senzacijaSuperorganismzatvorila je prvi dan nastupa na HiddenStageu, a s obzirom na reakcije publike i prije samoga koncerta, o njima će se pričati još dugo. Odlični StraightMickeyandtheBoyzzaključili su koncertni program prvog dana festivala na Balkan Stageu.

Na daskama INteatra je Roman Šušković-Stipanović odigrao sjajnu predstavu “Muškarci su s Marsa, a žene su s Venere”, dok su posjetitelji INmusica #13 ponovno uživali u putovanju kroz povijest rock glazbe na jedinstvenoj VJ pozornici smještenoj u replici Teslinog tornja. Na nekoliko lokacija na INmusic festivalu publika jeimala priliku plesati do ranih jutarnjih sati te su ih na NightStageurasplesali DJ-eviIlko i Veles, a YEM Kolektiv DJ-evisu bili u Šumi Striborovoj, na SilentPartyju te na HiddenStageu.

Sljedeća dva dana INmusica #13 očekuju nas veliki NickCave&TheBadSeeds, Interpol, Alice InChains, St. Vincent i brojni drugi! Vidimo se na Jarunu!

[izvor informacije INmusic]

INmusic 2018: Otvoren spektakularnim koncertima rock velikana, >http://film-mag.net/wp/?p=36284. Foto INmusic, RJ & AJ

Objavljuje F.I.L.M.Utorak, 26. lipnja 2018.