Strangers: Prey at Night (2018.)
Redatelj: Johannes Roberts

Nakon deset godina snimljen je i nastavak opakog horora ‘Stranci’ (The Strangers; 2008.; redatelj Bryan Bertino), koji je kod nas objavljen na DVD-u u izdanju Discovery Filma, a kratki osvrt možete pročitati na LINKU. U prvim ‘Strancima’ troje maskiranih ljudi, jedan muškarac i dvije (mlađe) žene teroriziraju u osamljenoj kući mladi par. Nakon što obave svoj ‘posao’, maskirani odlaze. Nakon deset godina u hororu ‘Stranci: Noćni plijen’ ponovit će se već viđena situacija, ali s drugačijim rezultatima. Jedna obitelj odlazi kod svojih rođaka u zimski kamp s prikolicama u kojem nema gostiju. Nakon što se smjeste u svoju ‘kućicu’ započinje napad maskiranog trojca, muškarca i dvije žene koji su sada deset godine stariji (imaju iste maske), ako su to uopće isti likovi, odnosno možda i neki drugi koji su preuzeli maske i okrutne metode teroriziranja i ubijanja svojih žrtava.

Stranci: Noćni plijen ; Ustupio Blitz Film & Video

U ‘Strancima: Noćni plijen’ nema nadnaravnih situacija, sve se odvija u realnom svijetu koji pruža još veće mogućnosti za preživljavanje užasa. Kćerka koja je u nekoj pubertetskoj depresiji brzo će shvatiti što su pravi problemi kada se suoči sa sadističkim ubojicama. Na pitanje zašto to rade, dobit će jednostavan odgovor, ‘zašto ne?’. I taj odgovor je suština, odnosno premisa za razumijevanje svega što se događa u suvremenom svijetu, a čini se kako izmiče logici. Žrtve su prihvatile svoju ulogu žrtve, a predatori su u prednosti jer nemaju obzira prema svojim žrtvama ni pravilima, bilo to u ovakvom hororu ili na društvenoj sceni.

Manje poznati redatelj Johannes Roberts snimao je u žanru fantasyja i horora. Spomenimo njegove filmove kao što su ‘Alice’ (2002.; zajedno s Jamesom Eavesom), ‘Hellbreeder’ (2004.; zajedno s Jamesom Eavesom), ‘Darkhunters’ (2004.), ‘Forest of the Damned’ (2005.), ‘F’ (2010.), ‘Storage 24’ (2012.), ‘The Other Side of the Door’ (2016.) i ’47 Metres Down’ (2017.).

Robert Jukić, Zagreb, 21.04.2018.

Podaci o filmu:

Stranci: Noćni plijen
Aviron Pictures, thefyzz, White Comet Films, 2018.
Trajanje: 85 min.
Format: 2.35 : 1
Color: Color
Zvuk: Dolby Atmos
Glume: Christina Hendricks, Bailee Madison, Martin Henderson, Lewis Pullman, Emma Bellomy, Damian Maffei, Lea Enslin, Preston Sadleir, Leah Roberts, Gabriel A. Byrne, Sunny Dixit

Stranci: Noćni plijen – Movie Site
Strangers: Prey at Night – IMDb

Film je pogledan u CineStaru Avenu Mall

FILM: STRANCI – NOĆNI PLIJEN, horor [osvrt Robert Jukić], >http://film-mag.net/wp/?p=35633. Fotografije ustupio Blitz Film & Video

Objavljuje F.I.L.M.23. travnja 2018