Za rođendan legendarnog zagrebačkog kluba. Razuzdani i ludi Kojoti nakon 20 godina ponovno u Jabuci

U povodu velike jubilarke, 50. rođendana legendarnog zagrebačkog kluba Jabuka, u petak 23. ožujka u 21 sat na scenu se penju, kao što i njihova pjesma kaže, još uvijek razuzdani i ludi Kojoti.

Grupa Kojoti svoj je put nakon tri uspješna albuma ‘Kojoti’, ‘Halucinacija’ i ‘Sex Disco Kung Fu’ iznenadno završila krajem 1999. godine. Hibernacija u koju su se sami poslali, trajala je gotovo 17 godina, sve do sjajnog povratničkog nastupa u sklopu festivala Brijačnica održanog početkom 2017. godine. Dvorana Boćarskog doma bila je puna starih fanova i nekih novih klinaca, a Kojoti su razvalili, što je za posljedicu imalo brojne pozive na ljetne festivale te koncerte diljem Hrvatske i regije.

Nakon završene ljetne turneje, četvorka je potpuno bila spremna da u zimu 2017./2018. uđe s novim singlovima ‘Mi ne pripadamo tu’ i ‘Nova riječ’ koji su istovremeno bili popraćeni izlaskom luksuznog, trostrukog CD box seta ‘Dragocjeno, raskošno, blistavo’. Cijela povratnička priča zaokružena je koncertom u Tvornici kulture u prosincu 2017. godine.

Bend je trenutačno u završnoj fazi priprema za objavu prvog LP-a, odnosno best of kompilacije koja će nositi njihovih 13 najboljih pjesama, a bit će naslovljena ’13!’ (ovo je ekskluziva). Treći singl ‘Ljubav u kvaru’ gotovo je spreman za lansiranje, a pomno se razmišlja i o izlasku novog albuma koji bismo mogli dočekati s krajem tekuće godine.

Kojoti će u Jabuci nastupiti nakon više od 20 godina, a stižu u punoj snazi, spremni svojim fanovima ponuditi čvrsti, melodični i plesni rock’n’roll.

Ulaznice u pretprodaji stoje 80 kuna, a mogu se nabaviti na www.ticketshop.hr (popis prodajnih mjesta), kao i na dan koncerta od 21 sat na blagajni Jabuke.

[izvor informacije IC]