09/03/2018

PREMIJERA OBNOVE  PREDSTAVE „13“ AUTORICE I KOREOGRAFKINJE ANDREE GOTOVINA u suradnji s izvođačima u PETAK, 9. OŽUJKA 2018. U 20 SATI NA MALOJ SCENI INK

Autorica i koreografkinja: ANDREA GOTOVINA u suradnji s izvođačima
Izvođači: POLAZNICI RADIONICE SCENSKI POKRET DSINK
Kostimografija: Desanka Janković (fundus INK)
Oblikovatelj rasvjete: Dario Družeta
Oblikovatelj tona: Miodrag Flego

„13“ je plesna predstava, inspirirana filmom „Oceanovih 11“. Dinamičnim i ritmiziranim oblikom, jednostavnim scenskim  rješenjima, kretnjama i radnjama prolazi kroz radnju filma na apstraktan način.

Kao glavni oblik komunikacije odabrana je igra hodanja. Hladno, pravokutno, oštro kretanje koristi se kao simbol organiziranosti i preciznosti te jednostavno čini kompliciranim. Svaki je izvođač dio cjeline, karika bez koje se ne može, kao i svaki pokret koji  ima svoj točan broj i mjesto. Na taj način izvođači se cijelo vrijeme igraju kompozicijom tijela u prostoru i prostor čine bogatim i dinamičnim.

KRATKI SADRŽAJ FILMA: Nekoliko sati nakon što je pušten iz zatvora, Danny Ocean počinje birati uvježbanu ekipu pljačkaša koji će opljačkati centralni trezor koji dijele tri velika kasina u Las Vegasu. Cijelu operaciju financira bogati bivši vlasnik kasina. Brižljivo isplanirana pljačka uključuje nekoliko povezanih odvraćanja pozornosti i prijevara.

Predstava traje 35 minuta.

[izvor informacije INK Pula]