STOJEĆE OVACIJE ZA SUPERSTARA U OFF CIKLUSU!

Nakon desetljeća i pol, ovoga petka 2.3. u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije, zagrebačka publika ponovno je dočekala kultnu rock operu – Jesus Christ Superstar!

Zagrebačka filharmonija i Gradsko kazalište Komedija združenim izvođačkim snagama priredili su koncertnu izvedbu za pamćenje, a tjednima unaprijed rasprodana dvorana Lisinski stojećim ovacijama na kraju izvedbe pozdravila je ovu glazbenu uspješnicu koja već gotovo pola stoljeća izaziva pozornost i ne silazi s repertoara.

Jesus Christ Supersta u Lisinskom ; Ustupila ZF-a

Bezvremensko ostvarenje slavnoga dvojca – Tima Ricea i Andrewa Lloyda Webbera ponovno je potvrdilo kako ima doista sve – i vječnu temu i uzbudljive izvedbe i snažne stihove i puno dobre glazbe, a novi zagrebački Superstar posvjedočio je još jednom slogan Off ciklusa:

U petak navečer doista je moguće “isključiti” probleme i “uključiti” – dobru glazbu!

U glavnim ulogama nastupili su dobro poznati pjevači Gradskoga kazališta Komedija: u glavnim ulogama Đani Stipaničev kao Isus, Ervin Baučić kao Juda te Renata Sabljak kao Marija Magdalena, a potom i Dražen Bratulić kao Pilat, Adalbert Turner kao Kajfa, Fabijan Pavao Medvešek kao Ana i Šimun te Dino Antonić kao Petar.

Ansamblima Zagrebačke filharmonije i Kazališta Komedija ravnao je maestro Dinko Appelt, a kao poseban gost u ulozi kralja Heroda predstavio se naš dobro poznati pop pjevač Jacques Houdek.

Novi zagrebački Jesus izazvao je veliko zanimanje, a Off ciklus pokazao da je ciklus za koji se traži karta više! A da je tome tako, potvrđuje već sljedeći – ponovno rasprodani! – koncert 16.3. kada u Off ciklusu dočekujemo “kraljicu sevdaha” Amiru Medunjanin, dok nas tijekom travnja očekuju još dvije prave glazbene poslastice: 6.4. – kantata Carmina burana, a 13.4. – čak dva termina Čarobne glazbe Walta Disneya!

[izvor informacije Zagrebačka filharmonija]

Rock opera 'Jesus Christ Superstar' oduševila Lisinski, >http://film-mag.net/wp/?p=35100. Fotografije ustupila ZF-a -…

Posted by F.I.L.M. on 3. ožujka 2018