Premijera bilingvalnog performansa “Dosta!” koji će izvesti gluhi i čujući glumci / glumice 20.1.2018., subota u 19 h u Centru za kulturu Trešnjevka, Park stara Trešnjevka 1.

Možda se pitate što je to bilingvalni performans? Radi se o tipu kazališne izvedbe u kojoj svaki lik performansa dobiva svojeg čujućeg i gluhog izvođača koji taj lik interpretiraju i publici prenose koristeći se simultano znakovnim i glasovnim jezikom. Na taj način osigurava se razumijevanje i uključenost i čujuće i gluhe publike koja ovakav tip izvedbe može pratiti simultano i bez prevoditelja.

Stoga ovim putem pozivamo članove gluhe i čujuće zajednice da zajedno prisustvuju ovom kulturnom događanju.

Dosta! – premijera bilingvalnog teatra gluhih i čujućih

Dosta! je prvi performans bilingvalnog inkluzivnog teatra u Hrvatskoj koji obrađuje temu zlostavljanja (mobbinga) na radnom mjestu, a namijenjen je i gluhoj i čujućoj publici. Performans je nastao u sklopu projekta Znak i riječ koji je prvi takav projekt koji promovira jednakost i kulturno-umjetničku suradnju čujuće i gluhe zajednice koristeći metodu bilingvalnog teatra.

Nastupaju: Ana Majdak, Vladan Korda, Željka Jelavić, Juliette Janušić, Tatjana Stibilj Batinić. Voditelj projekta: Ivan Hromatko

Više na www.cekate.hr

Projekt je financirao Gradski ured za kulturu Grada Zagreba, a zahvaljujući Vijeću mjesnog odbora Knežija radionice su se izvodile u Domu kulture Knežija.

Vidimo se u subotu 20.1. u 19 h (i ne zaboravite ulaz je besplatan)

[izvor informacije Centar za kulturu Trešnjevka]