Do posljednjeg daha
Breathe (2017.)
Redatelj: Andy Serkis
Glumci: Diana Rigg, Claire Foy, Andrew Garfield
Žanr: biografija, drama, romantični
Trajanje: 117 minuta
Država: Velika Britanija

Sadržaj:
Kada Robinu u 28. godini dijagnosticiraju paralizu, on biva osuđen na bolnički krevet i tek nekoliko mjeseci života. Uz pomoć Dianine braće i revolucionarnog izumitelja Teddyja Halla, Robin i Diana odbijaju ograničiti svoj način života i kreću u borbu za život – odgajajući pri tom svoga sina, putujući i pomažući drugim pacijentima sa sličnom dijagnozom. Inspirativna istinita priča o Robinu i Diani Cavendish, avanturističkom paru čiji se život promijeni kada Robinu dijagnosticiraju paralizu.

Do posljednjeg daha – Movie Site
Breathe – IMDb

150 miligrama
La fille de Brest / 150 Milligrams (2016.)
Redatelj: Emmanuelle Bercot
Glumci: Sidse Babett Knudsen, Benoît Magimel, Charlotte Laemmel
Žanr: drama
Trajanje: 128 minuta
Država: Francuska

Sadržaj:
Irene Frachon je liječnica, specijalist za plućne bolesti, zaposlena u državnoj bolnici u francuskom gradu Brest. Tijekom rada otkriva da su sumnjivi slučajevi smrti pacijenata i lijekovi koje je država službeno odobrila, izravno povezani. Odlučuje, makar i sama, boriti se svim silama da se sazna prava istina. Istinita priča o ženi koja se usudila usprotiviti cijelom francuskom sustavu zdravstva i moćnoj farmaceutskoj industriji te tako doprinijela razotkrivanju velikog medijskog skandala Mediator oko kontroverznih lijekova čije su nuspojave uzrokovale smrt na stotine ljudi. Temeljeno na romanu Irene Frachon ‘Mediator 150mg’.

150 miligrama – Movie Site
La fille de Brest / 150 Milligrams – IMDb

Osmi povjerenik
Osmi povjerenik (2018.)
Redatelj: Ivan Salaj
Glumci: Frano Mašković, Borko Perić, Nadia Cvitanović, Ivo Gregurević, Goran Navojec
Žanr: drama, komedija
Trajanje: 139 minuta
Država: Hrvatska

Sadržaj:
Siniša Mesjak, arogantan i ambiciozan političar u usponu, nađe se u središtu skandala. Kako bi ga sklonio od javnosti, premijer ga imenuje povjerenikom vlade RH na najudaljenijem naseljenom otoku Trećiću, sa zadatkom organiziranja lokalnih izbora. Predhodnih sedam povjerenika u tome nije uspjelo. Na Trećiću nema telefona, interneta ni signala za mobitel, a veza sa kopnom ovisi o nafti koju dostavljaju talijanski šverceri. Otočani govore nerazumljivim dijalektom i bez prevoditelja Tonina, infatilnog mladića koji boluje od čudne padavice, Mesjak ne bi razumio ni riječi. Nastojeći pronaći način da ostvari svoju misiju, Mesjak otkriva nestvaran svijet Trećića, pronalazi nevjerovatne likove, najboljeg prijatelja u životu i… samoga sebe.

Osmi povjerenik – HAVC
Osmi povjerenik – IMDb

Putnik
The Commuter (2018.)
Redatelj: Jaume Collet-Serra
Glumci: Liam Neeson, Vera Farmiga, Patrick Wilson, Sam Neill
Žanr: akcija, krimić, drama
Trajanje: 104 minuta
Država: Velika Britanija, SAD

Sadržaj:
Michael je obiteljski čovjek i prodavač osiguranja koji svakodnevno s posla kući putuje vlakom. Jednog poslijepodneva njegovu sigurnu rutinu prekida misteriozna neznanka, koja ga obasipa intrigantnim osobnim pitanjima. Micheal, kojeg tumači Liam Neeson, susreće se s ponudom koju ne može odbiti te biva prisiljen identificirati skrivenog putnika, uljeza na svom vlaku, prije zadnjeg zaustavljanja. U bitci s vremenom pokušava razriješiti nametnutu mu zagonetku. Uskoro shvaća da je nesvjesno namamljen u kriminalnu zavjeru te da potpomaže smrtonosni plan koji se počinje odvijati pred njegovim očima. U Michelovim je rukama sudbina njegove obitelji i sudbine svih suputnika u vlaku, a u pitanju je igra života i smrti.

Putnik – Movie Site
The Commuter – IMDb

Novine
The Post (2017.)
Redatelj: Steven Spielberg
Glumci: Meryl Streep, Tom Hanks, Alison Brie, Sarah Paulson
Žanr: biografija, povijesni
Trajanje: 115 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Radi se o istinitom događaju i aferi “Pentagon Papers”, odnosno ulozi koju su u njoj odigrale novine. Radnja je usredotočena na objavu pentagonskih dokumenata u Washington Postu, kojima su 1971. njegovi novinari otkrili istinu o Vijetnamskom ratu. Pentagonski dokumenti predstavljaju niz službenih dokumenata američkog ministarstva obrane koji su procurili tako što ih je vojni analitičar Daniel Ellsberg dostavio novinarima. Dvostruki Oscarovac Tom Hanks igrat će ulogu urednika Washington Posta Bena Bradleeja, a trostruka Oscarovka Meryl Streep ulogu glavne izdavačice novina Kay Graham, koja je vodila sudski spor s vladom u trenutku kada je predsjednik SAD-a bio Richard Nixon. Dvoje najslavnijih glumaca svoje generacije, trostruka Oscarovka Meryl Streep i dvostruki Oscarovac Tom Hanks po prvi put zajedno u povijesnoj političkoj drami Stevena Spielberga.

Novine – Movie Site
The Post – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaArt kino Croatia i IMDb]

Novo u hrvatskim kinima od 11.01.18.: Do posljednjeg daha; 150 miligrama; Osmi povjerenik; Putnik i Novine , >http://film-mag.net/wp/?p=34440. Fotografije ustupio CineStar & Cineplexx

Posted by F.I.L.M. on 10. siječnja 2018