U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Ekipa iz džungle ; Ustupila IB

Ekipa iz džungle ; Ustupila IB

“Ekipa iz džungle” je animirani film o neustrašivoj ekipi koju predvodi pingvin Maurice. On i njegovi prijatelji nastoje spasiti nekadašnje junake džungle i samu džunglu od zlog koale. Film neće oduševiti odrasle, ali djeci bi mogao biti interesantan zbog stalnih vratolomija likova, te pokojeg smješnog gega. Kao recimo, kada ptica zamoli Mauricea da joj s kokosom namaže ozlijeđenu guzu. Ostalo je blijeda kopija ‘Madagascara’ ili ‘Kung Fu Pande’. Općenito, filmu nedostaje logike i smislenosti u ponašanju junaka. Ono što je pohvalno za ovaj film je da progovara o problemu neprihvćanja od strane vršnjaka, te bullyingu i kako to može kod nekih izazvati snažne frustracije i nasilje. A nasilja ima podosta u filmu, te je popraćeno veselom glazbom koja ga pretvara u neki veseli i zabavan čin. Nakon filma preporučamo roditeljima da porazgovaraju s djecom o nasilju i njegovim posljedicama. Film se prikazuje u 2D i 3D formatu, te je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Za djecu: 5+.

Za roditelje: Unatoč brojnim akcijskim scenama i gegovima roditeljima bi film mogao biti dosadan.

Nasilje: Nasilje je prisutno. Recimo kada majmun Miki bez nekog razloga udara druge majmune po glavi ili kad majmuni tuku Mauricea. Djeca uče iz onog što vide. Ako se nasilje prikazuje kao nešto zabavno i normalan način rješavanja problema, mogla bi to početi provoditi i u stvarnosti.

Zastrašujući prizori: Nema zastrašujućih prizora.

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci.

Seks: Ima prizora i dijaloga seksualne prirode. Kada se Grgur i Betty ljube, te valjaju po podu.

Tempo: Tempo nije primjeren za manju djecu.

Ekipa iz džungle – Facebook
Jungle Bunch / Les as de la jungle – IMDb

Iva Brčić

KIDS FRIENDLY: EKIPA IZ DŽUNGLE: animirani, 97min [osvrt Iva Brčić], >http://film-mag.net/wp/?p=33574. Fotografije ustupio Blitz Film i Video

Posted by F.I.L.M. on 17. studenoga 2017