Premijera predstave ‘Audicija’ u Satiričkom kazalištu Kerempuh

Autorski projekt Andrása Urbána
AUDICIJA

Redatelj: András Urbán
Dramaturginja: Dora Delbianco
Kostimografkinja: Marita Ćopo
Scenograf: András Urbán
Autorica glazbe: Irena Popović
Oblikovatelj svjetla i zvuka: András Urbán
Asistent režije: Hrvoje Korbar
Pijanist: Ante Sladoljev

Igraju: Linda Begonja, Mia Begović, Velimir Čokljat, Filip Detelić, Hrvoje Kečkeš, Ana Maras Harmander, Anita Matić Delić, Ozren Opačić, Luka Petrušić, Maja Posavec, Matija Šakoronja

András Urbán, redatelj koji je režirao u svim značajnim kazalištima u regiji i koji je za svoj rad nagrađen brojnim nagradama i priznanjima, po prvi puta surađuje sa Satiričkim kazalištem “Kerempuh”. Riječ je o predstavi koja nastaje na temelju njegovog autorskog rada, rukopisom koji je jedinstven i specifičan jer na kreativan i inovativan način problematizira nezaobilazne društvene teme. Kroz suvremeno čitanje kazališta, on postavlja platformu za publiku željnu novih kazališnih izazova. U radu s ansamblom, kritički promišljajući svijet oko sebe, doživljaj stvarnosti se transponira u slojevitu, bogatu igru, gdje se protagonisti ogoljuju do svoje vlastite srži.

Kakav je osjećaj biti na audiciji i jesmo li svakodnevno dio jedne velika selekcije? Osjećamo li se kao pojedinci odbačeni i nepotrebni iako se svim silama trudimo postići upravo suprotno? Koga to želimo zadovoljiti i čija je odgovornost za nezadovoljstvo u kojem se nalazimo? Ovo su samo neka od brojnih pitanja u vrtlogu ove predstave koja sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Praizvedba: 17. studenoga 2017.
Izvedbe: 16., 23., 25.11.; 1., 9., 17. i 23.12.2017,

[izvor informacije Kazalište Kerempuh]