STJEPAN HAUSER U OFF CIKLUSU – KONCERT KOJI SE NE PROPUŠTA!

Odbrojavanje je počelo! Isključite probleme, uključite glazbu i uđite u svijet OFF ciklusa!

A u tome novom, uzbudljivom i nesvakidašnjem ciklusu očekuje nas čak 7 off  koncerata koji će vam omogućiti da doista “isključite” probleme i “uključite” ono što svi volimo – dobru glazbu!

U petak 6. 10. u dvoranu Lisinski stiže planetarno popularni violončelist Stjepan Hauser te uz naš br. 1 orkestar – Zagrebačku filharmoniju i austrijsku dirigenticu Elisabeth Fuchs priprema jednu sasvim posebnu, po svemu off  koncertnu večer!

“U prvom dijelu prekrasni niz najpoznatijih klasičnih tema od Bacha do Webbera, a u drugom najljepša glazbena romantika koju je uopće moguće zamisliti”, poručuje Stjepan, dodajući da će ga svi koji ga poznaju kroz 2 Cellos sada imati priliku doživjeti i u jednom drukčijem, a opet zanimljivom glazbenom svjetlu.

Stjepanu i Zagrebačkoj filharmoniji u dvorani Lisinski pridružit će se niz prvorazrednih glazbenih gostiju: Djevojački zbor Zvjezdice, slovenska violinistica Lana Trotovšek te naš međunarodno priznati gitarist Petrit Çeku.

“Nekima fora, drugima neobično, svakako zanimljivo i garantirano drukčije… U svakom slučaju OFF! Stoga isključite probleme, pridružite nam se i jednostavno – uživajte”, dodaju i organizatori koji će svim ljubiteljima vrhunske glazbe kroz 7 koncerata ponuditi bogati izbor glazbenih žanrova od Amire Medunjanin do rock-opere Jesus Christ Superstar.

Bogati program Stjepanovog koncerta donijet će i više poznatih filmskih tema (Forrest Gump, La La Land), brojne simfonijske uspješnice i velike klasične hitove od Piazzolle do Rodriga. Prava čarolija glazbe koju jednostavno ne smijete propustiti!

I stoga: Isključite televizore, kompjutore i mobitele – vidimo se u petak 6.10. u dvorani Lisinski u 19:30 sati.

Isključite probleme – uključite glazbu… Dobro došli u svijet OFF CIKLUSA!

IZJAVE U POVODU OFF CIKLUSA

Mirko Boch, ravnatelj Zagrebačke filharmonije:
Uz redovite cikluse Zagrebačke filharmonije, Crveni i Plavi, ponosni smo što možemo predstaviti i jedan ponešto drugačiji –  OFF ciklus. Naziv ciklusa i simbolika koja u njemu leži, daju naslutiti o čemu se radi – u suradnji s našim partnerima u ovom ciklusu, G.A.D. PRODUKCIJOM, osmislili smo ciklus vrhunskih crossover koncerata i zanimljivih projekata koji imaju snažnu bazu klasičnog programa, a opet izlaze iz forme naših klasičnih koncerata. Kroz njega želimo pokazati sve mogućnosti našeg orkestra, ali i klasične glazbe općenito. Ona može „izaći“ iz svojih tradicionalnih „okova“, skrenuti OFF putem –  ide uz popularnu glazbu, uz jazz, kazališnu i filmsku glazbu, ali pritom zadržava svoju izvornost. Sve varijacije te ljepote skupljene su u formi ovogodišnjeg OFF ciklusa od 7 koncerata koji otvaramo s našim sjajnim violončelistom Stjepanom Hauserom. Želimo da kad dođete na naše koncerte, svoje probleme stavite na OFF i prepustite se čistoj ljepoti glazbe u svim njezinim bezbrojnim oblicima.

Vedran Galić, direktor G.A.D. PRODUKCIJE – partner ciklusa
Iznimno smo ponosni jer suradnja sa Zagrebačkom filharmonijom u OFF ciklusu potvrda je našeg dosadašnjeg djelovanja u prostoru kulture. Sve brži tempo života, globalizacija i napredak tehnologije, predstavljaju dodatne izazove u kulturnom menadžmentu, ali prije svega imaju utjecaj na očekivanja sve zahtjevnije publike. Upravo Ti izazovi naša su motivacija da svojim dosadašnjim iskustvima na mnogim kulturnim projektima približimo ozbiljan kulturni sadržaj širem spektru publike. Vjerujem kako ćemo svojim doprinosom u organizaciji OFF ciklusa omogućiti (posebno onima koji to nikada nisu doživjeli) kako snažno zvuči orkestar u velikoj dvorani, a zanimljivim solistima i “OFF” programom pružiti nova iskustva i nove doživljaje. Naša vizija i želja je da OFF ciklus postane važan društveni događaj koji će svakako postati “in” – stoga naša preporuka svima je da za promjenu budu “OFF”, isključe sve probleme, mobitele i ostale stvari. Uključite glazbu i postanite dio svijeta “OFF” ciklusa. Dobro došli!

RASPORED OFF CIKLUSA – SEZONA 2017./2018.

PETAK 6.10.2017.
STJEPAN HAUSER – ČAROBNJAK VIOLONČELA
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA
ELISABETH FUCHS dirigentica
Sudjeluje: Djevojački Zbor ZVJEZDICE
Posebni gosti:
LANA TROTOVŠEKviolina (Slovenija)
PETRITÇEKU gitara

SRIJEDA 13.12.2017.
BOŽIĆNI KONCERT
VOKALNI ANSAMBL HUSAR & TOMČIĆ
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA
IVAN HUTdirigent

PETAK 9.2.2018.
KINESKA NOVA GODINA
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA & MATEJ MEŠTROVIĆ
Posebni gosti iz Kine:
TU SHANXIANG pipa
LI XINXING violina
BAIYUerhu

PETAK 2.3.2018.
JESUSCHRIST SUPERSTAR rock opera
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA u suradnji s Gradskim kazalištem KOMEDIJA
U glavnim ulogama:
ĐANI STIPANIČEV Isus
ERVIN BAUČIĆ Juda
RENATA SABLJAK Marija Magdalena
DINKO APPELTdirigent

PETAK 16.3.2018.
AMIRA MEDUNJANIN – KRALJICA SEVDAHA
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA
ALAN BJELINSKIdirigent

PETAK 6.4.2018.
Carl Orff CARMINA BURANA
Sudjeluju:
Akademski zbor IVAN GORAN KOVAČIĆ
Djevojački zbor ZVJEZDICE
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA
MIRAN VAUPOTIĆdirigent

PETAK 13.4.2018.
ČAROBNA GLAZBA WALTA DISNEYA
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA
KREŠIMIR BATINIĆ dirigent

[izvor informacije Zagrebačka filharmonija]