Harlan Coben
Velika iluzija

Briljantan psihološki triler iz pera majstora dvostrukih obrata

Nakladnička kuća Znanje predstavlja najnoviji roman kralja psiholoških trilera Harlana Cobena, pod nazivom ‘Velika iluzija’. Napeti psihološki roman dolazi nam iz pera autora koji je dobitnik nagrada za književnost Edgar, Shamus i Anthony i čiji su romani prevedeni na četrdesetak jezika i prodani u više od 60 milijuna primjeraka, te zauzeli same vrhove ljestvica uspješnica širom svijeta.

Maya je bivša vojna pilotkinja čiji je suprug Joe nedavno ubijen pred njezinim očima u Central Parku. Zbog ratnih trauma s Bliskog istoka, Maya pati od PTSP-a. Ubojstvo supruga dodatno komplicira njezino duševno stanje i stvara od njezina života košmar. Maya nastoji otkriti istinu. Policija sumnjiči nju za ubojstvo. Prijateljica joj poklanja skrivenu kameru kako bi nadgledala dadilju koja brine o njezinoj dvogodišnjoj kćeri Lily. Pregledavajući snimku, Maya ugleda na njoj mrtvog supruga Joea kako se igra s Lily. Je li sišla s uma? Poigrava li se tko s njom? Što je istina? Tko je bio Joe?

Harlan Coben (1962.) izdavački je fenomen. Njegovi romani prodani su u više od 60 milijuna primjeraka i zauzeli vrhove ljestvica bestselera diljem svijeta. Najpoznatiji je po serijalu o bivšem košarkašu Myronu Bolitaru, te po svojim psihološkim trilerima u kojima tematizira problematiku američkog suvremenog društva, uz mnoštvo akcije i napetosti koji često završavaju s dvostrukim ili trostrukim obratima.

Roman ‘Velika iluzija’ treći je Cobenom triler u izdanju Znanja, nakon ‘Groblja živih’ (2015.) i ‘Neznanca’ (2016.).

„Harlan Coben je jednostavno jedan od najvećih – uzmite bilo koji njegov triler i suočit ćete se sa zanosnom, psihološkom i neočekivanom pričom u čijoj nutrini kuca veliko srce.“
Gillian Flynn

„Harlan Coben, vrhunski majstor napetosti i dinamike, ljubiteljima trilera podario je još jednu sočnu žanrovsku poslasticu. Sjajno!“
Sunday Mirror

Roman Velika iluzija u prijevodu Vojka Plovanića dostupan je u knjižarama i na web shopu Znanja po cijeni od 99,00 kn (više na LINK-u).

[izvor informacije Znanje]