21/08/2017to26/08/2017

Classical Music Festival, međunarodni festival klasične glazbe od 21. do 26. kolovoza u Puli.

Classical Music Festival održava se pod dirigentskom palicom Istarskog Kulturnog Sabora (IKS) uz visoko pokroviteljstvo Grada Pule, s ciljem da se klasična glazba liši okova”uštogljenosti” i približi široj publici na moderan način. Klasika postaje opuštena, zaigrana, pretvara gradske lokacije u atraktivne koncertne prostore te zavodi njezine ljubitelje, kao i slučajne prolaznike.

U nastavku predstavljamo bogat festivalski program u nadi da ćete svojim prisustvom uveličati naš festival i dopustiti si da se ‘zaljubite na prvi sluh’.

  • U ponedjeljak, 21.08. (21:00h, MSUI), očekuje nas službeno otvorenje i megacool event kojeg čini postava iz Slovenije gdje ćemo imati priliku uživati u otkačenom pristupu baroku uz neočekivane instrumentalne kombinacije.
  • Utorak, 22.08. (21:00h, koncertna dvorana iza augustovog hrama), donosi koncertnu večer za pamćenje koja će ugostiti džejms bondove europske operne scene. Oni će svojim glasovnim sposobnostima razoružati i one koji do sad nisu bili posebno naklonjeni opernom pjevanju.
  • U srijedu, 23.08. (21:00h, stara autobusna stanica), autobusni peron pretvara se u pozornicu koja će za manje od dva sata proputovati cijelom obalom Južne Amerike. Ne morate pakirati kofere jer egzotika dolazi k nama!
  • U petak, 25.08. (11:00h, park pored kafića Kukuriku), uslijedit će kutak za svu djecu i one koji se tako osjećaju, gdje ćemo predstaviti nestašnog maestra Flaminga. Osim što potajice voli krasti festivalske leptir mašne, on je strastveni zaljubljenik u svijet udaraljki. Ludi je maestro šapnuo nam da će u parku na travi napraviti glazbeni piknik za pamćenje! Škvadra iz Slovenije pokazat će nam kako od svog tijela napraviti udaraljkaški instrument i interaktivnu glazbenu predstavu.
  • Velika završnica festivala održat će se u subotu, 26.08.2017 na forumu. Kruna festivala smješta se u povijesnu gradsku jezgru u obliku šestosatnog koncertnog maratona gdje nas očekuju koncerti: CLASSICvsFOLK, balkanCLASSification, PIANOMANIA for 20 fingers, P. S. I accord YOU, classic meets jazz te kutak za mlade istarske glazbenike nazvan ISTRIA’s young musicians.

Pridružite nam se glazbenim kreacijama i uživajte u druženju s priznatim akademskim glazbenicima iz Rusije, Austrije, Rumunjske, Bugarske, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Južne Koreje.

[izvor informacije Istarski kulturni sabora – IKS]