U svitaj dana, u petak 04.kolovoza na Trgu Statuta u Vodnjanu, upalili su se reflektori kako bi osvijetlili jednu sasvim neobičnu modnu reviju. Publika se smjestila na starinskim stolicama, stolove su zamijenile prazne bačve vina, a u pozadini je svirala lagana ljetna glazba. Pistom nisu prošetali supermodeli, već štićenici Centra za rehabilitaciju iz Pule i Vodnjana. Ujedno dizajneri i modeli kolekcije svilenih marama, svoje su kreacije ponosno nosili pred brojnom publikom. Pod stručnim vodstvom Pertre Dragosavac i Petre Pribetić Dragosavac, naši dizajneri su kroz desetak radionica u Centru, izradili prava mala umjetnička djela koja će svaka žena poželjeti imati u svom ormaru.


Foto EM

Marame ukrašene tehnikom eko tiska ukrašene prirodnim motivima cvijeća i lišća, idealan su modni dodatak s daškom luksuza, obzirom da su izrađene od lepršave svile, a što je odmah prepoznala i publika, obzirom da je ova kolekcija rasprodana u svega nekoliko minuta, dok se druženje sa štićenicima nastavilo do sitnih sati.

Modna revija realizirana je u sklopu projekta „Socijalno poduzetništvo: Eko tisak sa štićenicima Centra za rehabilitaciju Pula – Dislocirana jedinica Vodnjan“ čiji je nositelj udruga ISTARSKO- Ekomuzej iz Vodnjana, a kojeg je provela u partnerstvu s udrugom Informo te Centrom za rehabilitaciju Pula, pod pokroviteljstvom grada Vodnjana. Cilj ovog projekta bio je aktivno uključiti štićenike Centra u svakodnevni život lokalne zajednice kroz socijalno poduzetništvo, te je uspješan početak jednog kvalitetnog partnerstva.

[izvor informacije Ecomuseum]