Emoji Film – Titl
The Emoji Movie (2017)
Redatelj: Tony Leondis
Glumci: T.J. Miller, Sofia Vergara, Ilana Glazer, James Corden
Žanr: animacija, komedija, avantura
Trajanje: 91 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
EMOJI FILM otključava nikad prije viđene tajne svijeta unutar vaših pametnih telefona. Skriven duboko između tekstualnih aplikacija nalazi se Tekstopolis, užurbani grad u kojem žive svi vaši omiljeni emotikoni nadajući se da će jednoga dana upravo njih za korištenje izabrati vlasnik mobitela. U ovom svijetu, svaki emotikon ima samo jedan izraz lica – osim Genea, veselog emotikona koji je rođen bez filtera, a koji zbog toga na puno više načina može izraziti svoje trenutno raspoloženje. Odlučan u nakani da postane “običan” poput ostalih emotikona, Gene zatraži pomoć svojeg snalažljivog najboljeg prijatelja Hi-5 i poznatog razbijača šifri Jailbreaka. Njih trojica zajedno će otići na epsko putovanje kroz niz telefonskih aplikacija kako bi pronašli Kod kojim će pokušati “popraviti” Genea. Ali kada samom telefonu zaprijeti puno veća opasnost, sudbina svih emotikona ovisit će o ovoj trojici nenadanih heroja koji će pokušati spasiti vlastiti svijet od… Brisanja.

Emoji Film – Movie Site
Emoji Film – Movie Site
The Emoji Movie – IMDb

Širom raširenih ruku
With Open Arms (2017.)
Redatelj: Philippe De Chauveron
Glumci: Christian Clavier, Elsa Zylberstein, Ary Abittan
Žanr: komedija
Trajanje: 92 minuta
Država: Francuska

Sadržaj:
Jean-Etienne Fougerole je humanist i član francuske književne i medijske scene, oženjen bogatom nasljednicom koja živi daleko od svakodnevne stvarnosti. On tijekom televizijske emisije promovira svoj novi roman Širom raširenih ruku, koji potiče dobronamjernost i otvorenost prema različitostima. Njegov ga protivnik izaziva da pokaže kako prakticira ono što propovijeda, i time ga na prepad izigra, jer ovaj prihvaća izazov kako ne bi izgubio obraz. Te iste večeri, pojavljuje se nepozvan gost na pragu njegovog raskošnog doma. Fougeroleova uvjerenja će tada biti ozbiljno na kušnji. Francuski redatelj Philippe de Chauveron, poznat po velikom hitu „Ta luda vjenčanja”, predstavlja još jednu neodoljivu komediju na temu toliko aktualne multikulturalnosti i otvorenosti među ljudima.

Širom raširenih ruku – Facebook
With Open Arms – IMDb

Slatki snovi
Fai bei sogni / Sweet Dreams (2016.)
Redatelj: Marco Bellocchio
Glumci: Bérénice Bejo, Valerio Mastandrea, Fabrizio Gifuni, Guido Caprino, Barbara Ronchi
Žanr: drama, romansa
Trajanje: 131 minuta
Država: Italija, Francuska

Sadržaj:
Massimo je imao idilično djetinjstvo koje je najradije provodio s voljenom i uvijek radosnom majkom. No, sve se promijenilo kad ju je izgubio sa samo devet godina. Majka je nenadano doživjela srčani infarkt, a Massimo se teško nosio s njezinom smrću te je jedno vrijeme vjerovao da je u Americi i da će se vratiti. Godinama kasnije radi kao uspješan novinar koji ne pokazuje osjećaje. Kad mu i otac premine, vraća se u rodnu kuću koja oživljava njegovu traumatičnu prošlost. Pomoć će mu pružiti suosjećajna liječnica Elisa uz koju se Massimo postupno otvara i suočava s bolnim ranama koje nosi iz djetinjstva…

Nagrade i festivali:
BIFEST – Međunarodni filmski festival u Bariju 2017. – nagrada za najbolju sporednu ulogu, najbolja scenografija
Nagrade David di Donatello 2017. – nominacija za najbolji film i najboljeg redatelja
Međunarodni filmski festival u Gentu 2016. – nominacija za najbolji film

Slatki snovi – Facebook
Fai bei sogni / Sweet Dreams – IMDb

Nož u našim leđima
Trespass Against Us (2016.)
Redatelj: Adam Smith
Glumci: Michael Fassbender, Brendan Gleeson, Lyndsey Marshal
Žanr: kriminalistički
Trajanje: 99 minuta
Država: Velika Britanija

Sadržaj:
‘Nož u našim leđima’ je priča o tri generacije obitelji Cutler, koja živi poput odmetnika u jednom od najbogatijih sela Britanije. Chad Cutler (Michael Fassbender) sin je čovjeka sa krivičnim dosijeom, Colbyja (Brendan Gleeson) i stoga je bio odgajan kao lovac i lopov, koji stvara probleme policiji. Ali kada njegov sin, Tyson (Georgie Smith) postane punoljetan, Chad se upušta u borbu sa ocem oko budućnosti svoje mlade obitelji.

Nož u našim leđima – Facebook
Trespass Against Us – IMDb

Zakon jačeg
Shot Caller (2017.)
Redatelj: Ric Roman Waugh
Glumci: Lake Bell, Nikolaj Coster-Waldau, Jon Bernthal
Žanr: kriminalistički, drama, triler
Trajanje: 121 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Jacob Harlon je uspješan financijer koji živi savršenim životom s obitelji i suprugom Kate. Sve to nestaje jedne večeri kada vožnja u alkoholiziranom stanju završi smrću njegovog najboljeg prijatelja Toma. Optužen za ubojstvo, Jacob biva osuđen na kaznu zatvora gdje je okružen okorjelim kriminalcima. U zatvoru se njegov život ubrzo okrene naglavačke i prisiljen je činiti nezamislive stvari kako bi preživio, pa tako postaje član jedne od zatvorskih bandi. Po izlasku iz zatvora, vođa te bande ga prisili da izvede opasan posao na ulicama Južne Kalifornije. Zvijezda hit serije ‘Igra prijestolja’ Nikolaj Coster-Waldau u ulozi gangstera koji je netom izašao iz zatvora i kreće u organizaciju nove akcije.

Zakon jačeg – Facebook
Shot Caller – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaArt kino Croatia i IMDb]