06/08/2017to07/08/2017

Na Zemlji nikada nije bilo ovoliko više muškaraca od žena, ali u Korčuli ovog ljeta, barem za vrijeme Šušura, festivala od riči, jezičac vage će dobrano skliznuti u korist tzv. nježnijeg spola. O Ženama Stijenama raspravljat će se na književnim tribinama; svoje žene heroine će djeca oslikavati na likovnoj radionici, a zabavljat će se podjednako muškarci i žene, bez obzira na rodnu pripadnost na završnom slavlju uz glazbu koja nadilazi spol, dob i jezik.


ŠUŠUR! Festival od riči ; Ustupio Festival

Budući  da je književnost ženskog roda, Šušur će ove godine u goste pozvati regionalne autorice i autore koji u svojim djelima tematiziraju i propituju ženski identitet i rodnu kompartmentaliziranost. Šestog i sedmog kolovoza, s početkom u 21 sat, osvježenje u lijepim riječima i večernjem povjetarcu potražit će publika svih uzrasta i raznih nacionalnih pripadnosti. U kamenom krilu starog grada Korčule na trgu ispred crkve Sv Marka, Vedrana Rudan i Olja Savičević Ivančević će pričati o svojim heroinama, Lamija Begagić i Tanja Šljivar raspravljat će o prisutnosti žena u književnosti i na kulturnoj sceni, a da ne ostane sve među ženama, Boris Miljković i Sven Popović će reći što misle o muško-ženskim likovima i ulogama u postmoderističkom društvu. Za dobru atmosferu i duhovita, a pametna pitanja pobrinut će se rodno izbalansirani moderatorski duo u sastavu Mima Simić i Dinko Kreho.

Razgovor s književnicima nastavit će se u nešto neformalnijem formatu na velikoj fešti u ljetnom kinu u ponedjeljak nakon službenog programa gdje će se za glazbeni program pobrinuti DJ Ewox, poznati obožavatelj žena.

U nedjelju, šestog kolovoza, dječja radionica radnog naziva “Žene stijene”, u suradnji s portalom djeca.hr s početkom u 18 sati će ispred crkve Sv Petra zabaviti i educirati mališane, čije ćete rukotvorine susretati danima kasnije po korčulanskim štradama i pjacama.

Udruga kulturne akcije KULA već šestu godinu za redom uveseljava Korčulane i njihove goste organizirajući Šušur koji polako ulazi u tkivo grada i svakog kolovoza podjednako obrazuje i zabavi svoju publiku. Iza scene Festivala stoji 5 žena prijateljica sa međunarodnim adresama od Beča, preko Beograda do Zagreba i Splita koje uz ljubav prema Korčuli vezuje i strast prema čitanju. Projekt su prepoznali i podržali Ministarstvo Kulture RH, fondacija Jan Michalski iz Švicarske, TZ Korčula, Proto iz Beograda i Korčula Hoteli, a realiziran je u partnerstvu s BLOCKFREI iz Beča i portalom djeca.hr

https://www.facebook.com/susurfestival/

[izvor informacije ŠUŠUR! Festival od riči]